Android 7.1 voor Nexus komt tegelijk met beveiligingsupdate december

Erwin Vogelaar
26 november 2016, 10:02
2 min leestijd
Android 7.1 voor Nexus komt tegelijk met beveiligingsupdate december

De Android 7.1 release voor Nexus-apparaten valt samen met de december beveiligingsupdate voor deze toestellen. De update rolt op 6 december uit.

Lees verder na de advertentie.

Android 7.1 release

Sinterklaas brengt dit jaar op 6 december ook een cadeautje mee voor Nexus-gebruikers. Samen met de nieuwe beveiligingsupdate voor deze toestellen, zal op die dag ook Android 7.1 uitrollen. Vodafone Australië heeft de release datum verklapt. Specifieker gaat het hier om Android 7.1.1, met een kleine extra update. De Google Pixel en Google Pixel XL draaien namelijk al een maand op Android 7.1, maar na deze update zullen zowel Pixel als Nexus 7.1.1 draaien.

android 7.1 release

Android 7.1.1 is nu al te testen op een Nexus 5X, Nexus 6P en Pixel C via het Developer Preview-programma. Op 22 november is de tweede Developer Preview verschenen met een haast complete versie van Android 7.1.1. De officiële uitrol is dus exact twee weken daarna. Om nu al aan de slag te gaan met deze versie van Android op jouw Nexus-toestel, kun je jezelf inschrijven voor het Android bètaprogramma. De update is ook handmatig te downloaden en te installeren. Wacht je liever op de officiële uitrol, dan moet je dus nog even geduld hebben tot 6 december. De Pixel en Pixel XL draaien al een tijdje op Android 7.1, maar krijgen op die datum ook een update naar Android 7.1.1.

De belangrijkste vernieuwing van Android 7.1 dat je app-shortcuts kunt gebruiken. Als je een icoontje van een app een seconde ingedrukt houdt, dan verschijnt er een menuutje met opties die je naar specifieke functies in die app brengen. Bijvoorbeeld een nieuwe tweet, nieuw bericht of zoeken met de Twitter-app. Apps moeten deze functie wel ondersteunen. Uiteraard hebben de Google-apps al snelkoppelingen en steeds meer andere apps volgen. Ook heeft Android 7.1 betere live wallpapers en is de ondersteuning voor virtual reality verbeterd. Met Android 7.1.1 worden er een paar probleempjes met Android 7.1 verholpen, zoals dat de bluetooth-connectie na een tijdje gebruik werd afgebroken.

Lees het laatste nieuws over Android 7.0

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu