Android nieuws #50: Android 6.0.1 release en Galaxy S7

Redactie
12 december 2015, 16:00
3 min leestijd
Android nieuws #50: Android 6.0.1 release en Galaxy S7

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Android 6.0.1 (Marshmallow) officieel: dit is er nieuw

android-6-0-marshmallow 2

Google is deze week  gestart met de uitrol van Android 6.0.1. De eerste update van Android Marshmallow brengt meer dan 200 nieuwe emoji en diverse bugfixes. Android 6.0.1 is nu beschikbaar voor diverse Nexus-toestellen. Hierbij gaat het om de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 5, Nexus 9, Nexus 7 en Nexus Player. Op deze ontwikkelaarspagina van Google zijn de factory images van de update te vinden, die je handmatig dient te downloaden en installeren. Voor instructies kun je terecht in ons artikel waarin we uitleggen hoe je een factory image op je Nexus-toestel installeert. Naast 200 nieuwe emoji keert ook de `tot volgend alarm`-optie terug in Android 6.0.1.

`Samsung werkt aan grotere versie Galaxy S7 met 6 inch-scherm`

samsung galaxy s7

Al geruime tijd gaan geruchten dat de Galaxy S7 net als zijn voorganger verschijnt in twee versies. Naar verluidt is Samsung voornemens om naast een regulier, kleiner model ook een Plus-variant van 6 inch uit te brengen. De reguliere Galaxy S7 zou 143,4 bij 70,8 bij 6,9 millimeter meten en daarmee grofweg even groot zijn als de Galaxy S6. De grotere `Galaxy S7 Plus` wordt mogelijk 163,3 bij 82 bij 7,8 millimeter groot. Verder zouden gelekte renders erop duiden dat de Galaxy S7 qua design mogelijk weinig afwijkt van zijn voorganger. Zo is het toestel voorzien van dezelfde afgeronde hoeken. Ook zou de Galaxy S7 geen usb-c-aansluiting en uitbreidbare opslag hebben.

Android-versie Chrome beschermt nu standaard tegen schadelijke sites

chrome groot

Safe Browsing van Chrome staat vanaf nu standaard ingesteld op Android. Hierdoor wordt je apparaat beter beschermd tegen schadelijke phishingwebsites en malware. Het doel van Safe Browsing is om (mobiele) apparaten te beschermen tegen phishing, malware en andere ongewenste activiteiten terwijl je over het web surft. Eerder was het al onderdeel van de desktopversie van Chrome en nu worden ook mobiele gebruikers beter beschermd. De functie bevat een lijst van websites met een malafide inhoud, waardoor je gewaarschuwd wordt als je een dergelijke site opent. Ook zoekopdrachten in bijvoorbeeld Google en downloads worden gefilterd op basis van schadelijke inhoud.

Slechte verbinding? Je Facebook-feed wordt ook offline beschikbaar

Facebook

Facebook gaat het binnenkort mogelijk maken om het netwerk ook offline te gebruiken. Bij een haperende internetverbinding is het daardoor toch nog mogelijk om berichten, die eerder zijn gedownload maar nog niet zijn bekeken, te zien. Ook kun je Facebook offline gebruiken om op berichten te antwoorden en je status te updaten. Zodra er weer verbinding is, worden de berichten online gezet. Nu is het nog zo dat je een laadlogo ziet als je geen dataverbinding hebt en de Facebook-app start. De app blijft standaard echter actief op de achtergrond, waardoor een cache wordt opgebouwd van recente berichten die op Facebook zijn geplaatst. Die kun je snel ook offline bekijken, wat handig is voor gebruikers die wonen in gebieden of landen waar het mobiele internet traag is.

`Google maakt splitscreenmodus pas in Android N beschikbaar`

multiwindow android 6.0

De splitscreenmodus, die in de previewversie van Android Marshmallow zat maar uiteindelijk werd geschrapt, wordt mogelijk pas in Android N officieel beschikbaar. Met de functie kunnen gebruikers twee apps gelijktijdig draaien. Een vergelijkbare functie is op toestellen van Samsung en LG al langer beschikbaar, maar waarschijnlijk  moeten we tot Android N wachten totdat deze standaard wordt voor alle Android-gebruikers. Tijdens een vraag-en-antwoordsessie op Reddit liet het ontwikkelteam van de Pixel C-tablet weten dat de splitscreenmodus in ontwikkeling is bij Google en pas rond de release van Android N beschikbaar wordt. Laatstgenoemde volgt Android Marshmallow op en zal waarschijnlijk in het najaar van 2016 verschijnen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu