De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android nieuws #51: Android 6.1 release en BlackBerry Priv review

Redactie
19 december 2015, 13:15
3 min leestijd
Android nieuws #51: Android 6.1 release en BlackBerry Priv review

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

`Android 6.1 release in juni, krijgt splitscreenmodus`

Asus Android 6.0

Google introduceerde Android 6.0 (Marshmallow) afgelopen september en als we de geruchten mogen geloven vindt de release van de eerste grote update van het besturingssysteem in juni 2016 plaats. Net als Android 6.0.1 zal de Android 6.1 release geen grote visuele veranderingen met zich meebrengen, al verwachten we wel dat de update meer doet dan alleen bugs oplossen en snelheidsverbeteringen doorvoeren. Het interessantst is de toevoeging van een splitscreenmodus, die nu al in Marshmallow zit, maar niet direct toegankelijk is. Ook lijkt de functie, die gebruikers de mogelijkheid geeft om twee apps gelijktijdig te draaien, nog niet helemaal vlekkeloos te werken.

BlackBerry Priv  Review: niet de verwachte redder in nood

blackberry priv review

De BlackBerry Priv is de eerste Android-smartphone van de Canadese telefoon maker en beschikt over een fysiek en aanraakgevoelig keyboard. De afgelopen week hebben we de smartphone grondig getest en in de uitgebreide BlackBerry Priv review lees je onze bevindingen. Hierin gaan we onder meer in op het uitschuifbare toetsenbord van de Priv en de zakelijke functies die het biedt. Uiteraard belichten we ook de prestaties, camera en accuduur van de BlackBerry-telefoon. Overigens is de BlackBerry Priv nu in Nederland te koop voor 779 euro. Hieronder  vind je de beste aanbiedingen voor het toestel, dat onder meer via Belsimpel, GSMWijzer en Studentmobiel verkrijgbaar is.

BlackBerry Priv

BlackBerry Priv prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen BlackBerry Priv prijzen. Bekijk alle BlackBerry smartphones.

Alle BlackBerry smartphones met prijzen

Binnenkort sneller teksten vertalen met Tap to Translate

Tap to Translate

Google werkt aan `Tap to Translate`, een nieuwe snelle manier om teksten op het scherm te vertalen zonder dat je hiervoor een app als Google Translate hoeft te openen. De functie werd deze week in India aangekondigd, omdat mensen daar vaak wisselen tussen Hindi en Engels. Om te communiceren met vrienden en collega`s worden dezelfde berichten in externe apps vertaald om ze vervolgens naar anderen te sturen.  Dit is binnenkort dus niet meer nodig, want dan wordt het mogelijk om elke tekst op je Android-apparaat te selecteren en te vertalen in een overlappend scherm. In dit extra scherm kun je ook een reactie typen die direct vertaald wordt en je vervolgens weer kunt terugsturen. Al het vertalen gebeurt dus zonder het verlaten van de app waarin je bezig was.

Android-app Flitsmeister toont flitsers en controles in heel Europa

Flitsmeister Pro

In navolging van de iOS-app toont ook de Android-versie van Flitsmeister nu flitspalen en trajectcontroles in heel Europa. Deze informatie is offline beschikbaar. In eerste instantie zal Flitsmeister alleen flitspalen en de startpunten van trajectcontroles tonen. Actuele vertragingen en mobiele flitsers worden volgend jaar per land uitgerold, waarbij gebruikers wel over een mobiele dataverbinding moeten beschikken. Die data moet immers gedownload worden. Flitsmeister waarschuwt inmiddels ruim 870.000 actieve gebruikers voor flitsers, files en trajectcontroles op de Nederlandse en sinds oktober ook Belgische wegen. Informatie over flitsers en controles is ook in landen als Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Polen en Turkije beschikbaar.

Galaxy S7 krijgt tóch micro-sd, usb-c en drukgevoelig scherm

samsung galaxy s7

De geruchten rondom de Galaxy S7 volgen elkaar in rap tempo op en lijken elkaar steeds meer tegen te spreken. De betrouwbare zakenkrant The Wall Street meldt dat het vlaggenschip van Samsung toch een slot voor een micro-sd-kaart krijgt, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om de opslag uit te breiden. Ook voorziet Samsung het toestel naar verluidt van een usb-c-poort, waarmee de accu na 30 minuten opladen genoeg stroom moet hebben om de dag door te komen. Een andere interessante toevoeging zou een irisscanner zijn, die gebruikt kan worden voor de ontgrendeling van het toestel. Of die de vingerafdrukscanner gaat vervangen, is echter onduidelijk. Verder zou de Galaxy S7 beschikken over een drukgevoelig scherm.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu