De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android-tablet van Amazon tweede helft van 2011 op de markt

Wouter Nijsen
3 mei 2011, 16:30
1 min leestijd
Android-tablet van Amazon tweede helft van 2011 op de markt
amazon tablet

Je kon op Android Planet al eerder een artikel lezen over de geruchten dat Amazon met een eigen Android-tablet op de markt zou komen. Als vermoedelijke fabrikant werd toen zelfs Samsung genoemd. Amazon heeft recent een eigen Android-softwarewinkel geopend en een Amazon Android-tablet zou best eens de volgende stap kunnen zijn. Diverse bronnen laten weten dat er nu een klein beetje meer duidelijkheid is omtrent het Amazon tablet-mysterie.

Volgens ondermeer Digitimes is Samsung niet langer in beeld als mogelijke fabrikant van de Android-tablet. Amazon zou notebookfabrikant Quanta Computer hebben benaderd voor het produceren van 700.000 tot 800.000 Android-tablets per maand. Quanta Computer maakt nu al devices voor ondermeer RIM en Sony. De eerste tablets zouden in de tweede helft van dit jaar beschikbaar zijn. Het scherm van het Amazon Android-tablet wordt gemaakt door E Ink Holdings, een bedrijf dat is gespecialiseerd in schermen voor e-readers en Fringe Field Switching (FFS), een techniek voor betere weergave van kleuren en een grotere kijkhoek. Het heeft er dus alle schijn van dat de tablet van Amazon naast de Android-functionaliteit ook vooral een e-reader zal zijn, maar dan wel met een kleurenscherm. Verdere specificaties zijn nog niet bekend, maar het is zeer waarschijnlijk dat Android 3.0 (Honeycomb) aan boord te vinden zal zijn. De Amazon Kindle e-reader zal overigens in prijs verlaagd worden wanneer de tablet op de markt komt.

Lees verder na de advertentie.

Wanneer het Amazon Android-tablet inderdaad op de markt gaat komen kan het wel eens voor een aardige omzetstijging van het bedrijf zorgen. Eerst kopen klanten de Amazon-tablet, waarna ze bij de webwinkel van het concern terecht kunnen voor content in de vorm van boeken, apps en games.

Via o.a Digitimes, Bit-tech en harTware.net

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu