Google kondigt Channels-functie aan voor Android TV

Redactie
28 mei 2015, 21:42
1 min leestijd
Google kondigt Channels-functie aan voor Android TV

Android TV krijgt een nieuwe functie genaamd ‘Channels’ waarmee app-ontwikkelaars en contentmakers een continue programmering kunnen leveren die lijkt op die van reguliere ‘lineaire’ televisie.

Lees verder na de advertentie.

Android TV Channels in een notendop

Android TV channels

Channels zijn kanalen in Android TV die doorlopend voorzien zijn van programma’s en video’s. Als gebruiker kun je de kanalen toevoegen door ze vanuit de Play Store toe te voegen aan je apparaat. Deze worden vervolgens toegevoegd aan de reeks reguliere televisiekanalen die je hebt ingesteld, zodat je naadloos kunt zappen tussen normale televisiestations en webcontent.

Google heeft aangekondigd dat er onder meer Channels beschikbaar worden van TED, Huffington Post, Bloomberg, The Weather Network, Pluto en Zattoo. Android TV krijgt aankomende zomer ook meer apps van partijen als Buzzfeed, Twitch, Vimeo en Amerikaanse tv-stations als CBS, Fox en USA Today. Bovendien brengen meer fabrikanten, waaronder Sony en Sharp, televisies met Android TV uit.

Dat alles moet  voorkomen dat Android TV net zo’n flop wordt als Google TV. Het besturingssysteem is onder meer te vinden op de Nexus Player.

Lees meer over Android TV

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu