Google kondigt Channels-functie aan voor Android TV
Redactie

Android TV krijgt een nieuwe functie genaamd ‘Channels’ waarmee app-ontwikkelaars en contentmakers een continue programmering kunnen leveren die lijkt op die van reguliere ‘lineaire’ televisie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android TV Channels in een notendop

Android TV channelsChannels zijn kanalen in Android TV die doorlopend voorzien zijn van programma’s en video’s. Als gebruiker kun je de kanalen toevoegen door ze vanuit de Play Store toe te voegen aan je apparaat. Deze worden vervolgens toegevoegd aan de reeks reguliere televisiekanalen die je hebt ingesteld, zodat je naadloos kunt zappen tussen normale televisiestations en webcontent.

Google heeft aangekondigd dat er onder meer Channels beschikbaar worden van TED, Huffington Post, Bloomberg, The Weather Network, Pluto en Zattoo. Android TV krijgt aankomende zomer ook meer apps van partijen als Buzzfeed, Twitch, Vimeo en Amerikaanse tv-stations als CBS, Fox en USA Today. Bovendien brengen meer fabrikanten, waaronder Sony en Sharp, televisies met Android TV uit.

Dat alles moet  voorkomen dat Android TV net zo’n flop wordt als Google TV. Het besturingssysteem is onder meer te vinden op de Nexus Player.

Lees meer over Android TV

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.