Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

CAT S60: bouwvakkerstelefoon met Android 6.0 en hittecamera

Jarno Stinissen
18 februari 2016, 12:28
2 min leestijd
CAT S60: bouwvakkerstelefoon met Android 6.0 en hittecamera

De smartphonetak van de machinefabrikant Caterpillar heeft de CAT S60 gepresenteerd, een robuuste smartphone met Android 6.0. De S60 is bovendien het eerste mobiele toestel met  een ingebouwde hittecamera.

Lees verder na de advertentie.

CAT S60 heeft ingebouwde hittecamera

De smartphone wordt gemaakt door het Britste bedrijf Bullitt, licentiehouder van het merk Caterpillar op het gebied van smartphones. De Caterpillar S60 maakt gebruik van de FLIR ONE hittecamera. Die was al eerder beschikbaar als hoesje voor de iPhone 5 en vorig jaar werd de camera verkocht als alleenstaand product dat via de micro-usb aangesloten kan  worden.

Bij de S60 is de hittecamera in de behuizing  geïntegreerd, net boven de gewone camera. Je kunt er onder meer donkere ruimtes mee verkennen, vocht opmerken en verlies aan warmte bij ramen en deuren meten.

CAT S60 aanzichten

Keiharde specs

Alhoewel het toestel niet bepaald slank (150 bij 73 bij 14 millimeter) of licht genoemd kan worden, is het toestel qua specificaties en behuizing goed voorzien. Buiten de al unieke hittecamera maakt het toestel ook gebruik van een enorme 3800 mAh-accu en Android 6.0 als besturingssysteem. Verder heeft de S60  een stevig frame  en een laag  Gorilla Glass 4 om het 4,7 inch-display te beschermen tegen krassen en beschadigingen. Het toestel moet een val van anderhalve meter op beton probleemloos overleven.

Verder  kan het toestel tot vijf meter onderwater functioneren voor ongeveer een uur, mits je de klepjes dichtschuift. Tevens  beschikt de S60 over een 32GB opslag, 3GB RAM, een  Snapdragon 617 octacore-processor en een 720p-schermresolutie. Aan de achterzijde bevindt zich een 13 megapixel-camera en aan de voorzijde een 5 megapixel-frontcamera.

CAT S60 releasedatum en prijs

De CAT S60 verschijnt dit najaar op de markt voor 649  euro, maar is volgende week al te zien op het Mobile World Congress in Barcelona. Alhoewel de CAT S60 aan de prijzig kant is, krijg je er  een enorm stevige smartphone met redelijke  specs voor terug. Het mag duidelijk zijn dat de doelgroep zich eerder op de bouwplaats bevindt dan in een kantoorpand, maar we kunnen niet ontkennen dat het een zeer interessante smartphone is  om in de gaten te houden.

Bron: Caterpillar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Cat S60
Cat S60

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu