Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit zijn de 3 nieuwe features in de Chrome 54-update

Thomas Haenen
16 september 2016, 9:10
2 min leestijd
Dit zijn de 3 nieuwe features in de Chrome 54-update

De Chrome 54 Beta is nu te vinden in de Google Play Store. De volgende versie van de populaire browser biedt verschillende verbeteringen, waaronder een aangepaste Nieuwe Tab-pagina.

Lees verder na de advertentie.

Chrome 54-update

Google rolt om de zes weken een nieuwe versie van Chrome uit, maar niet voordat die uitvoerig getest is. Gebruikers kunnen deze tests zelf uitproberen, want de Chrome Beta is ook in de Play Store te vinden. Vannacht rolde de Chrome 54-update uit, die verschillende opvallende functies. We nemen ze met je door.

1. Vernieuwde Nieuw Tabblad-pagina

Open je nu nog een nieuw tabblad in Chrome, dan krijg je een zoekbalk in beeld met daaronder je acht favoriete websites. Ook worden er snelkoppelingen naar je favorieten en je laatst-gesloten tabbladen getoond. Dat gaat met Chrome 54 veranderen.

Op de Nieuw Tabblad-pagina zien we nu alleen nog maar de zoekbalk. Scroll je naar beneden, dan krijg je een lijst van aanbevolen artikelen in beeld. Deze zouden moeten aansluiten op je interesses en lijken voornamelijk te komen van sites die je vaak bezoekt. In Google Now worden ook al artikelen over je favoriete onderwerpen getoond, maar het lijstje in de Chrome 54-update staat daar volgens Android Police los van.

2. Video en muziek op de achtergrond

Het is een van de meestgewilde features voor Chrome: de mogelijkheid om naar muziek of video’s te luisteren terwijl de browser niet geopend is. Op een iPhone is dat al jaren mogelijk, bij Android-toestellen zit het er doorgaans niet in. De Chrome 54-bèta lijkt te suggereren dat Google de functie naar Android brengt.

Chrome 54-update

Schakel je naar je homescreen of een andere app terwijl video of audio afgespeeld wordt, dan wordt deze nog steeds automatisch gepauzeerd. Wel wordt informatie over je media in de notificaties getoond, inclusief een Play-knop. Druk op de knop en de muziek of video gaat direct weer verder. Zonder dat je browser weer geopend wordt.

3. Onzeker: een downloadmanager?

Download je in Chrome 54 voor het eerst iets, dan vraagt de app je permissie om je bestanden in te zien. Die permissie is doorgaans vereist om een downloadmanager te kunnen worden. Android heeft nu nog één downloadmanager waar al je binnengehaalde bestanden te vinden zijn, terwijl Chrome op je desktop zijn eigen overzicht heeft.

Vooralsnog is er nog geen downloadmanager in Chrome te vinden, maar het permissieverzoek suggereert in ieder geval dat er meer aan de hand is. Wellicht iets voor Chrome 55, dan.

Chrome 54 beta downloaden

Je kunt de laatste Chrome Beta altijd downloaden via de Google Play Store. De app is beschikbaar via onderstaande link en werkt op vrijwel elke versie van Android.

Download Chrome Beta in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu