Chromecast-tips week 34: Thanos achter een heel klein bureau

Erwin Vogelaar
23 augustus 2019, 13:58
3 min leestijd
Chromecast-tips week 34: Thanos achter een heel klein bureau

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 34 (2019): Endgame, MKBHD en Tiny Desk.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 34 (2019): Endgame en MKBHD

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Avengers: Endgame (Play Films)

Eindelijk is Avengers: Endgame te koop via Google Play Films. Deze film volgt Avengers: Infinity Wars direct op, met de overgebleven helden die niet willen accepteren dat zoveel mensen zijn verdwenen.

Daarom verzinnen ze een plan om Thanos nogmaals te confronteren. Het resultaat is een waanzinnige achtbaanrit met al je favoriete helden. Er heeft nog nooit een film zoveel geld opgehaald als Endgame en dat is niet voor niets. Dit is een filmevenement dat je niet wil missen.

Vind Avengers: Endgame in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 13,99 euro en is op een later moment ook te huur.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

2. Luisteren: Waveform: The MKBHD Podcast (podcast)

De bekendste smartphone-YouTuber Marques Brownlee (beter bekend als MKBHD) heeft een nieuwe podcast. In Waveform praat Brownlee je bij over allerlei nieuwe technologieën, en krijg je een blik achter de schermen van zijn leven. Om de week verschijnt een nieuwe aflevering. De eerste episode gaat over de Galaxy Note 10.

chromecast-tips week 34 2019

Waveform vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store  (2,99 euro)

3. Kijken: My Favorite Shapes by Julio Torres (Ziggo)

Julio Torres houdt van allerlei vormen en die laat hij graag aan zijn publiek zien. Voor HBO mocht hij zijn fascinatie aan de wereld tonen. Het resultaat is een zeer grappige special, waarin Torres op zijn eigen unieke manier vormen introduceert. Je moet wel van vreemde, droge humor houden.

My Favorite Shapes by Julio Torres kijk je via het Movies & Series XL-pakket van Ziggo. Naar je Chromecast sturen doe je via de Ziggo GO-app. Deze applicatie vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in de Play Store (gratis)

4. Kijken: NPR Tiny Desk Concerts (YouTube)

NPR Music heeft een YouTube-kanaal waar de zender miniconcerten plaatst. Deze Tiny Desk Concerts zijn optredens van waanzinnige artiesten, die van achter een bureau op een kantoor hun ding doen. Dat zorgt voor intieme speelsessies waarin de muziek en zang heel goed tot hun recht komen. Check bijvoorbeeld hieronder het nieuwe Tiny Desk Concert van Lizzo en hier nog veel meer concerten.

5. Kijken: Zomergasten: Maxim Februari (NPO)

Zomergasten is nog steeds bezig op NPO 2. In de nieuwste aflevering is filosoof en columnist Maxim Februari te gast om zijn ideale televisieavond te laten zien. Het resultaat is een rustige, maar zeer fijne aflevering waarin alles draait om schoonheid. Hoewel Februari stelt dat hijzelf niet in zijn ideale televisieavond zou zitten, zorgt juist hij ervoor dat we een stapel fantastische fragmenten te zien krijgen.

Zomergasten kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van juli 2019 met onder andere Stranger Things, Orange is the New Black en Queer Eye.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu