De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 45: De toekomst is fantastisch, Spider-Man

Erwin Vogelaar
6 november 2019, 19:09
3 min leestijd
Chromecast-tips week 45: De toekomst is fantastisch, Spider-Man

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 45 (2019): Spider-Man en His Dark Materials.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 45 (2019): Spider-Man en His Dark Materials

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Naast onze maandelijkse Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Spider-Man: Far From Home (Play Films)

Na alle gebeurtenissen in Avengers: Endgame is het tijd voor… een schoolreisje! Peter Parker en zijn schoolvrienden gaan naar Europa om daar wat cultuur op te snuiven. Natuurlijk gaat dat niet als gepland, want dan zou dit een bijzonder saaie film zijn. Al snel zijn onder andere Nick Fury, Maria Hill en een compleet nieuwe superheld bij de reis betrokken. Het resultaat is weer een heerlijke superheldenfilm, vol humor en actie.

Spider-Man: Far From Home vind je in de Play Store via deze link De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 15,99 euro en huur je voor 3,99 euro.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

2. Kijken: De toekomst is fantastisch (NPO)

VPRO-serie ‘De toekomst is fantastisch’ kijkt naar hoe de wereld kan veranderen als we bepaalde technologische ontwikkelingen doortrekken. Bijvoorbeeld kunstmatige baarmoeders of manieren om onze gedachten te beïnvloeden.

De serie bekijkt deze onderwerpen via een combinatie van gesprekken met deskundigen en stukjes toekomstbeeld met acteurs. Denk aan de stijl van Black Mirror, maar dan wat meer Nederlands. Dat maakt de serie erg vermakelijk en bovendien leerzaam.

De toekomst is fantastisch kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download de NPO Start-app in de Play Store (gratis)

3. Kijken: His Dark Materials (Ziggo)

HBO en de BBC doen een poging om de His Dark Materials-boeken nieuw leven in te blazen. Eerder was er al een film gebaseerd op het eerste boek: The Golden Compass. Deze keer wordt het met een serie geprobeerd.

Qua acteertalent gaat de show daarmee niet achteruit. Onder andere James McAvoy, Ruth Wilson en Lin-Manuel Miranda doen mee. Of de serie de schaal van de boeken kan weergeven is nog een vraag, maar de eerste aflevering smaakt naar meer.

His Dark Materials kijk je via het Movies & Series XL-pakket van Ziggo. Naar je Chromecast sturen doe je via de Ziggo GO-app. Deze applicatie vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in Google Play (gratis)

4. Luisteren: Michael Kiwanuka – KIWANUKA (Spotify)

Vanaf de eerste minuten van dit derde album van Michael Kiwanuka ben je waarschijnlijk al verkocht. De energie en ziel spat er namelijk vanaf. KIWANUKA voelt haast als een klassiek album van vroeger, want zo worden ze niet vaak meer gemaakt. Zet ‘m aan en vergeet de regen en kou van deze herfst.

Vind KIWANUKA van Michael Kiwanuka op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

5. Luisteren: Cyber – The Assassination of Blogger Martin Kok (podcast)

Podcast Cyber heeft een Nederlands tintje in de nieuwste aflevering. In The Assassination of Blogger Martin Kok wordt gepraat over de moord op Kok en de connectie met versleutelde telefoons en criminaliteit in 2019. Dat is het luisteren meer dan waard.

chromecast-tips week 45 2019

De aflevering vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store  (gratis)

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu