Chromecast-tips week 46: Star Wars en Maria Magdalena

Erwin Vogelaar
14 november 2019, 19:23
3 min leestijd
Chromecast-tips week 46: Star Wars en Maria Magdalena

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 46 (2019): The Mandalorian en The Lion King.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 46 (2019): The Mandalorian en The Lion King

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Naast onze maandelijkse Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: The Mandalorian (Disney Plus)

Disney Plus is officieel van start, zodat je nu de allereerste aflevering van Star Wars-serie The Mandalorian kunt kijken. Het is een indrukwekkend begin voor de nieuwe streamingdienst. De eerste aflevering dient voornamelijk als introductie van het hoofdpersonage: een bounty hunter met een goed hart. Als de rest van de show deze kwaliteit kan vasthouden, komt het helemaal goed.

Kijk de eerste en volgende afleveringen van The Mandelorian met de Disney Plus-app via onderstaande link.

Download Disney Plus in de Play Store (gratis)

2. Kijken: The Lion King (Play Films)

De remake van The Lion King is niet direct op Disney Plus te zien nu de dienst officieel van start is gegaan. Dat gebeurt in het jaar daarna pas. Kun je niet wachten? Dan is de film nu ook via Google Play Films verkrijgbaar. Met onder andere een compleet nieuwe, moderne stijl en een nieuwe versie van de bekende soundtrack.

The Lion King vind je in de Play Store via deze link De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 13,99 euro en is op een later moment ook te huur.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

3. Luisteren: The Official Watchmen Podcast

Watchmen is één van de meest boeiende series van dit moment en de maker van de waanzinnige Chernobyl-podcast heeft nu een officiële podcast voor Watchmen. In elke aflevering worden drie episodes van de serie besproken, samen met schrijver Damon Lindelof (Lost, The Leftovers en Watchmen). Verplichte kost als je van de serie geniet.

chromecast-tips week 46 2019

The Official Watchmen Podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store  (gratis)

4. Kijken: Mevrouw Faber (NPO)

In deze documentaire wordt Harriette gevolgd, een transgender vrouw uit een klein dorpje in Friesland. De film gaat onder andere in op haar huwelijk, haar relatie met haar ouders en hoe ze als vrachtwagenchauffeur en in de autocross werkt. De pure nuchterheid van iedereen maakt van Mevrouw Faber een soms komische, maar ook hartverwarmende documentaire.

Mevrouw Faber kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download de NPO Start-app in de Play Store (gratis)

5. Luisteren: FKA twigs – Magdalena

Als je nog niet bekend bent met FKA twigs, dan is dit het moment. De talentvolle zangeres en danser heeft voor het eerst sinds vier jaar een nieuw album, en dit is direct het beste wat ze ooit heeft gemaakt. Het album heeft een focus op het verhaal van Maria Magdalena uit de Bijbel. De pijn uit dat verhaal komt regelrecht binnen via de prachtige stem van FKA twigs.

Vind Magdalena van FKA twigs op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu