CyanogenMod nu ook beschikbaar voor HTC Sensation en LG Optimus 3D

Redactie
26 juli 2011, 19:19
1 min leestijd
CyanogenMod nu ook beschikbaar voor HTC Sensation en LG Optimus 3D
CyanogenMod nu ook beschikbaar voor HTC Sensation en LG Optimus 3D

De HTC Sensation en de LG Optimus 3D worden nu ook ondersteund door de alternatieve Android-firmware CyanogenMod. Ontwikkelaars Ricardo Cerqueira en Ed Carrigan maakten via Google+ bekend dat het ze is gelukt om CyanogenMod op de twee telefoons te installeren. Op beide apparaten is CyanogenMod 7.1 RC1 geinstalleerd. Het zal nog even duren voordat de update publiekelijk beschikbaar komt, vooral omdat de HTC Sensation nog niet officieel te rooten is.

Hoewel HTC heeft aangegeven dat ze de bootloader van al haar telefoons gaat unlocken, duurt het waarschijnlijk nog tot augustus of september voordat de speciale softwaretool die dit mogelijk moet maken voor de HTC Sensation beschikbaar gaat komen. Dit duurde echter te lang voor hacker AlphaRev die onlangs al een video van een geroote HTC Sensation online zette. Deze root is ook gebruikt om CyanogenMod te installeren op de HTC-telefoon.

Lees verder na de advertentie.

Diegene die CyanogenMod 7.1 RC1 op hun telefoon willen installeren kunnen hier de benodigde software vinden. Het is echter nog niet mogelijk om de HTC Sensation of LG Optimus 3D te voorzien van de nieuwe CyanogenMod-firmware omdat deze nog niet publiek is. Het lijkt echter niet lang meer te duren voordat de eerste experimental mods of nightly-builds uit zullen komen met de ondersteuning van deze twee telefoons.

Bron: Ricardo Cerqueira Google+ & Ed Carrigan Google+

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Sensation
HTC Sensation

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu