LG klaar om Gingerbread-update voor LG Optimus toestellen vrij te geven

Redactie
31 oktober 2011, 17:47
1 min leestijd
LG klaar om Gingerbread-update voor LG Optimus toestellen vrij te geven
LG klaar om Gingerbread-update voor LG Optimus toestellen vrij te geven

LG heeft op haar Facebook-pagina gemeld dat ze de Gingerbread-update voor de LG Optimus 2X Speed, LG Optimus 3D Speed en de LG Optimus Black gaat verspreiden in november. De LG Optimus 2X Speed is het eerste aan de beurt, deze zal vanaf 1 november worden vrijgegeven. De LG Optimus 3D Speed kan vanaf de week van 21 november worden geüpdatet, de LG Optimus Black volgt een week later. Bij de drie updates gaat het vooralsnog om de zogenaamde open toestellen die ongemerkt zijn. Toestellen gekocht bij een provider moeten dus langer wachten op een update omdat de Android 2.3-update eerst moet worden goedgekeurd.

De drie toestellen die de Gingerbread-update ontvangen zijn de belangrijkste toestellen uit de Optimus-serie van LG. De fabrikant geeft aan dat andere Optimus-toestellen nog wel zullen volgen, maar geeft niet precies aan welke dat zijn of wanner dat zal zijn. De aangekondigde updates zijn alleen geschikt voor de ongemerkte toestellen die in Europa te koop zijn. Wanneer de wereldwijde Gingbread-update van deze drie telefoons plaatsvindt wordt pas later bekend. De officiële datums van de updates:

Lees verder na de advertentie.

  • LG Optimus 2X Speed: Vanaf 1 november beschikbaar voor alle ongemerkte toestellen in Europa
  • LG Optimus 3D Speed: In de week van 21 november beschikbaar voor alle ongemerkte toestellen in Europa
  • LG Optimus Black: In de week van 28 november beschikbaar voor alle ongemerkte toestellen in Europa

In vergelijking met andere Android-fabrikanten is LG niet echt vlug met het uitrollen van haar updates. De nieuwste toestellen van Samsung, HTC en Sony Ericsson draaien al enige tijd op Android 2.3 Gingerbread. Eerder ontstond ook al ophef over de updates van LG toen bleek dat de Koreaanse fabrikant niet van plan is op de LG Optimus 2X Speed te voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Bron: LG Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Optimus 3D Speed
LG Optimus 3D Speed

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu