De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Foto’s tonen volgende Nexus-telefoon van HTC?

Redactie
28 mei 2011, 11:51
1 min leestijd
Foto’s tonen volgende Nexus-telefoon van HTC?
techhog

De website Techhog heeft een foto gepubliceerd van wat mogelijk de volgende generatie Nexus-telefoons moet voorstelllen. De telefoon is gemaakt door HTC maar Google zou intern ook nog bezig zijn om een ander Nexus-toestel te testen, gemaakt door LG. Eén van deze twee zal als opvolger van de huidige Nexus S gekozen worden. Eerder was al duidelijk dat LG intern aan een Nexus-telefoon werkt; mogelijk is dat de LG P930 met een schermresolutie van 1280 x 720 pixels. Over het toestel van HTC weten we niet meer dan de hiernaast afgebeelde foto. De verwachting is dat de volgende Nexus-telefoon bij de lancering van Android-versie Ice Cream Sandwich beschikbaar komt, dus pas aan het einde van dit jaar. Techhog heeft de foto van een anonieme bron binnen Google hebben gekregen, waarmee de auteur ooit op school heeft gezeten.

Een 100% garantie dat dit een bestaand toestel is dat de volgende Nexus voorstelt, hebben we dus niet. Maar we kunnen uit de eigenschappen van Ice Cream Sandwich al wel wat eigenschappen afleiden. Zo heeft Ice Cream Sandwich geen fysieke knoppen meer rondom het scherm, net als bij de huidige Honeycomb-tablets. De fabrikanten kunnen grotere schermen in hun toestellen verwerken. Het toestel op de foto lijkt overigens om een prototype te gaan, omdat het scherm nog niet mooi is weggewerkt tot aan de randen van de behuizing.

Lees verder na de advertentie.

Momenteel is de Nexus S het meest actuele Android-toestel in de Nexus-lijn. Google brengt de toestellen uit om een voorbeeld te stellen aan andere fabrikanten, wat er qua functionaliteit mogelijk is. De Nexus One (begin 2010) bevatte een 1 GHz-processor, de Nexus S (eind 2010) heeft een NFC-chip waarmee Google betaaldiensten gaat aanbieden en de derde generatie Nexus kan wel eens een quad-core processor bevatten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu