De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Fuchsia gaat Android voorlopig niet vervangen

Erwin Vogelaar
12 mei 2019, 11:07
2 min leestijd
Fuchsia gaat Android voorlopig niet vervangen

Het nog wat mysterieuze Fuchsia OS gaat Android niet snel vervangen. Google schept een beetje duidelijkheid over het nieuwe besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Fuchsia OS gaat Android voorlopig niet vervangen

Google werkt publiekelijk aan zijn nieuwe besturingssysteem Fuchsia, maar tegelijkertijd blijft het bedrijf best geheimzinnig over zijn plannen. In een interview met The Verge schept Hiroshi Lockheimer van Google eindelijk wat meer duidelijkheid.

Drie jaar geleden hoorden we voor het eerst over Fuchsia: een nieuw besturingssysteem dat een hoop problemen die Android heeft zou kunnen oplossen. Een ideale opvolger dus. Eind vorig jaar bleek zelfs dat Huawei Fuchsia al test. Toch zal het niet zo’n vaart lopen.

fuchsia os

Lockheimer verwijst in het interview naar mensen die Fuchsia zien als het nieuwe Android of het nieuwe Chrome OS. “Fuchsia gaat daar helemaal niet om”, stelt de senior vice president van onder andere Android en Chrome OS. Fuchsia blijkt meer een experimentele plek te zijn om te werken aan het beste wat besturingssystemen kunnen bieden. “De dingen die we van Fuchsia leren, kunnen we meenemen in andere producten.”

Lockheimer stelt in het gesprek dat Fuchsia niet zozeer voor smartphones wordt gemaakt. “Iedereen gaat er nu vanuit dat Fuchsia voor smartphones is bedoeld, maar wat als het gebruikt kan worden voor andere dingen?” Het is niet vreemd dat men Fuchsia aan smartphones koppelt, want een vroege versie van het besturingssysteem werkt al op deze apparaten.

Tijdens een ander gesprek op Google I/O liet Lockheimer weten dat Google onder andere denkt aan Internet of Things voor Fuchsia. “Er zijn een groeiend aantal apparaten dat een besturingssysteem nodig hebben. Ik denk dat er een hoop ruimte is voor meerdere besturingssystemen met verschillende krachten en specialisaties. Fuchsia is een van die dingen.”

Meer Google I/O-nieuws

Lees onze Google I/O samenvatting voor meer nieuwtjes rond het jaarlijkse ontwikkelaarsevenement.

Lees het laatste nieuws over Google

Bronnen: The Verge, 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu