Uitrol van Android Lollipop voor alle Galaxy S5-toestellen gestart
Wouter Nijsen

Goed nieuws voor bezitters van de  unbranded Samsung Galaxy S5: vandaag is de uitrol van Android 5.0 Lollipop voor dat toestel eindelijk gestart.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Galaxy S5 Lollipop

Android 5.0 LollipopWe wisten al een tijdje dat de Galaxy S5 Android Lollipop zou krijgen, want Samsung was al gestart met de uitrol van het nieuwe besturingssysteem. Zo werden  vorige week Galaxy S5-toestellen die bij  T-Mobile of Vodafone waren gekocht al voorzien van de update. Nu zijn ook de toestellen die niét bij een provider zijn gekocht (ook wel ‘unbranded toestellen’ genoemd) aan de beurt.

Android Lollipop is de grootste update van het mobiele besturingssysteem sinds Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Gebruikers van de Galaxy S5 kunnen dan ook een boel nieuwe features verwachten. Zo introduceert Lollipop allereerst het Material Design, een compleet nieuwe look die zich kenmerkt door de 3D-effecten, schaduwen en verbeterde animaties. Ook zijn notificaties beter op jou afgestemd, wat bijvoorbeeld blijkt uit het feit dat je met rechtstreeks op berichten kunt reageren vanaf het lockscreen.

Bedankt voor de tip Sasha, Henk en Richard!

Meer over de Galaxy S5

Galaxy S5 LollipopHet huidige vlaggenschip van Samsung is sinds april vorig jaar verkrijgbaar en draait momenteel nog op Android 4.4.4 (KitKat).  Het toestel wordt  aangestuurd door een 2,5GHz quadcore-processor, die wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan uitbreidbare opslagruimte. Het scherm meet 5,1 inch (1920 bij 1080 pixels) en foto’s schiet het toestel met de 16 megapixel-camera aan de achterzijde en 2,1 megapixel-camera aan de voorzijde. Daarnaast is de S5 voorzien van een hartslagmeter, een vingerafdrukscanner en een waterbestendige behuizing.

De Samsung Galaxy S5 wordt naar verwachting in maart opgevolgd door de Galaxy S6.  Ben je op zoek naar een nieuw toestel en wil je niet op de S6  wachten, dan is het wellicht interessant te kiezen voor de steeds goedkoper wordende Galaxy S5. In het onderstaande overzicht worden de beste Galaxy S5 aanbiedingen uitgelicht. Deze worden dagelijks bijgewerkt, zodat je nooit teveel betaalt.

Lees meer over de Galaxy S5

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.