De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung werkt aan randloos Galaxy S8-scherm’

Thomas Haenen
1 november 2016, 9:27
2 min leestijd
‘Samsung werkt aan randloos Galaxy S8-scherm’

Het scherm van de Samsung Galaxy S8 zal vrijwel de hele voorkant vullen, zo beweren nieuwe bronnen. Het beeldscherm moet centraal staan.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 randloos

Het scherm van de Samsung Galaxy S8 moet 90 procent van de voorkant vullen, zo claimt de Koreaanse Investor. Het bedrijf zou over een paar jaar zelfs smartphones willen produceren waarbij 99 procent van de voorkant uit scherm bestaat.

Op dit moment weten de meeste fabrikanten smartphones te produceren waarbij hooguit 80 procent van de voorkant met scherm gevuld wordt. Bij de Samsung Galaxy S7 ligt dit percentage op 72 procent, bij grote concurrent Apple en de iPhone 7 op slechts 65,6 procent.

Sharp Corner R

De Galaxy S8 krijgt een fors oled-scherm volgens de bron. Deze beeldtechniek is energiezuiniger omdat zwart beeld geen stroom vereist. Ook zorgt het voor duidelijker contrast en levendigere kleuren. Samsung zou daarnaast aan een optische vingerafdrukscanner werken die kan worden geïntegreerd in het beeld. Nu stopt Samsung deze scanners nog in de homeknop, die echter ook ruimte inneemt op de voorkant. Door de knop te schrappen en de scanner in het beeld te verwerken maakt Samsung ruimte vrij voor het scherm.

Het voordeel van een kleinere rand is dat fabrikanten grotere schermen in een kleine behuizing kunnen proppen. Zo kan het nu al bijvoorbeeld zo zijn dat sommige 5 inch-smartphones even groot zijn als de 4,7 inch iPhone 7, doordat ze kleinere schermranden bieden.

Grotere schermen in 2017

De komende maanden worden een drukke tijd voor smartphones met voorkantvullende schermen. Het Chinese Xiaomi introduceerde onlangs al de Mi Mix, een toestel waarbij het scherm 91,6% van de voorkant vult. Daarnaast gaan er al geruime tijd geruchten dat Apple volgend jaar een iPhone met randloos scherm gaat presenteren. Vermoedelijk zullen ook andere fabrikanten aan de slag gaan met de nieuwe technologie.

Of de Samsung Galaxy S8 randloos wordt weten we binnen enkele maanden. Het toestel wordt waarschijnlijk eind februari officieel onthuld.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: The Investor
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu