‘Samsung maakt opvolger stevige tablet Galaxy Tab Active’

Erwin Vogelaar
18 juni 2017, 10:40
2 min leestijd
‘Samsung maakt opvolger stevige tablet Galaxy Tab Active’

Er is een Galaxy Tab Active 2 op komst, een opvolger van de stevige Samsung-tablet uit 2014 voor de zakelijke markt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Tab Active 2 op komst

Samsung werkt aan een opvolger van de Galaxy Tab Active. Dit stelt website Sammobile. De eerste editie van deze stevige tablet kwam drie jaar geleden uit en werd op de markt gezet voor zakelijke gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan bouwvakkers die een tablet nodig hebben die wel tegen een stootje kan.

De Galaxy Tab Active was bij de release niet bijzonder qua specificaties, met onder andere een relatief lage schermresolutie. Daarom kan de tablet nu drie jaar later niet meer mee. De Tab Active werd na de release in 2014 echter niet gekocht om de specs, maar om het gebruiksgemak in een wat ruwe werkomgeving.

Galaxy Tab Active 2 op komst

De tablet is namelijk stof- en waterbestendig en kan tegen een stootje. Dus als er buiten wordt gewerkt en er valt een buitje of de tablet klettert op de grond, dan is er niets aan de hand. Ook heeft de tablet een grote accu. Hierdoor kan het apparaat zonder problemen enkele dagen mee als er geen stopcontact in de buurt is.

De tablet heeft zelfs een stylus, zodat het apparaat te gebruiken is met handschoenen aan. Het nadeel van alle bescherming rond deze tablet, is dat het apparaat een stukje dikker is dan andere tablets op de markt. Het apparaat is inclusief beschermlaag namelijk bijna een centimeter dik. Of de opvolger wat dunner wordt zonder aan bescherming in te leveren, is nog niet duidelijk. Ook zijn er geen verdere specificaties bekend van het toestel.

Samsung brengt vaker Active-versies van zijn toestellen uit. Zo is er ook een Samsung Galaxy S7 Active, maar dit toestel is nooit in Europa verschenen. De Galaxy Tab Active 2 is volgens de geruchten wel bedoeld voor Europa.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Tab Active
Samsung Galaxy Tab Active

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu