De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Galaxy Tab Active officieel: stevige 8 inch-tablet voor bouwvakkers

Gijs Ettes
4 september 2014, 12:17
1 min leestijd
Galaxy Tab Active officieel: stevige 8 inch-tablet voor bouwvakkers
Galaxy Tab Active

Samsung heeft de Galaxy Tab Active onthuld, een stevige 8 inch-tablet die bestand is tegen vallen (van maximaal 1,2 meter) en voorzien is van stof- en waterbestendige behuizing. De tablet is vooral gericht op de zakelijke markt en gebruikers met een zwaar beroep. Het apparaat wordt bijvoorbeeld geleverd met een speciale stylus die je kunt gebruiken als je handschoenen draagt.

Hoewel het stevige design van de Galaxy Tab Active in het oog springt (voornamelijk dankzij de beschermende cover), zijn de specs relatief bescheiden. Zo bedraagt de schermresolutie slechts 1280 bij 800 pixels en is er een Snapdragon 400-chip aan boord met vier kernen die draaien op 1,2GHz. De processor wordt bijgestaan door 1,5GB aan werkgeheugen. Verder is er 16GB aan uitbreidbare opslag aanwezig en een 3,1 megapixel-camera aan de achterzijde. De frontcamera schiet foto’s met 1,2 megapixels en de 4450 mAh-accu zou garant moeten staan voor 8 tot 10 uur gemiddeld gebruik.

Lees verder na de advertentie.

De Galaxy Tab Active wordt later dit jaar beschikbaar in varianten met wifi en/of 4G. De stylus en beschermende cover worden meegeleverd, al is niet bekend wat voor het geheel betaald dient te worden. Naar schatting kost het apparaat rond de 250 euro.

Samsung Galaxy Tab Active

Uit de doos draait de Android-tablet van Samsung op Android 4.4 (KitKat) met daaroverheen de bekende kleurrijke TouchWiz-skin.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Tab Active
Samsung Galaxy Tab Active

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu