Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Smart Compose komt naar Gmail-app, tikt je mail voor je

Thomas Haenen
10 oktober 2018, 11:04
2 min leestijd
Smart Compose komt naar Gmail-app, tikt je mail voor je

Binnenkort kun je Smart Compose ook in de Gmail-app op je smartphone vinden. Deze functie geeft automatische suggesties voor hele zinnen, waardoor je flink veel tijd bespaart bij het schrijven van mails.

Lees verder na de advertentie.

Gmail Smart Compose-integratie in de maak

Gmail Smart Compose-update

Eerder dit jaar introduceerde Google al Smart Compose voor de browserversie van Gmail. Het is een handige functie voor frequente mailers: in plaats van zelf de volledige tekst uittypen, geeft Google je suggesties op basis van veelgebruikte zinnen. De functie wordt nu ook uitgerold naar de Gmail-app op smartphones, al kan het even duren voordat je Smart Compose op jouw toestel vindt.

De gisteren aangekondigde Google Pixel 3 krijgt de feature namelijk als eerste, en die smartphone gaat niet officieel in Nederland verkocht worden. Andere smartphones krijgen de feature ‘vanaf 2019’, aldus het zoekbedrijf. Een preciezere datum ontbreekt, en we weten ook niet of dan gelijk alle andere toestellen aan de beurt zijn.

Zo werkt Smart Compose

Smart Compose is in feite een vergevorderde versie van de autosuggest-functie die nu al op elk smartphonetoetsenbord zit. Gmail kijkt naar je typgedrag en geeft vervolgens halverwege het tikken van een zin een suggestie van hoe de zin waarschijnlijk eindigt.

Typ je ‘How a’, dan weet Gmail dat je waarschijnlijk ‘How are you?’ bedoelt en hoef je alleen maar naar rechts te swipen over het scherm om de rest van de zin aan te vullen. Typ je ‘Mijn adres is’, dan kan Gmail zelfs je complete adres alvast aanvullen om tijd te besparen.

Tot vandaag was Smart Compose alleen beschikbaar in het Engels, maar het bedrijf heeft nu ook een Spaanse, Franse, Italiaanse en Portugese versie aangekondigd. Plannen voor een Nederlandse versie zijn nog onbekend; waarschijnlijk is die pas op z’n vroegst in de loop van 2019 beschikbaar.

Ontdek andere Gmail-updates

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu