Google Assistant rolt uit naar tablets en oudere smartphones

Erwin Vogelaar
14 december 2017, 9:01
2 min leestijd
Google Assistant rolt uit naar tablets en oudere smartphones

De beschikbaarheid van Googles spraakassistent breidt nog verder uit. Google Assistant voor tablets en oudere Android-smartphones komt er namelijk aan.

Lees verder na de advertentie.

Uitrol Google Assistant voor tablets

Begin dit jaar kwam Google Assistant uit voor veel Android-smartphones. Elk toestel waar Android 6.0 (Marshmallow) op draait kan met de spraakassistent aan de slag. Tenminste, als je taal wordt ondersteund. Nu breidt Google het aantal apparaten verder uit.

google assistant voor tablets

Het belangrijkste is dat Google Assistant naar tablets komt. Het was al vreemd dat de spraakassistent de sprong naar het grotere scherm niet wilde maken, maar nu is het toch zover. De functie rolt wel eerst uit naar apparaten in de Verenigde Staten die op Engels staan. Het is nog onduidelijk wanneer we in Nederland er gebruik van kunnen maken. Op dit moment is het in Nederland namelijk gewoon mogelijk om Google Assistant te gebruiken, als je de toesteltaal op Engels zet.

Ook voor Android 5.0 (Lollipop)

Google brengt zijn assistent ook naar oudere Android-smartphones. Toestellen die nog op Android 5.0 (Lollipop) draaien, kunnen ook gebruikmaken van de functies van Google Assistant. Dit is niet zo’n gek idee, want nog ruim een kwart van alle actieve Android-toestellen draait op deze versie van het besturingssysteem.

Net als de ondersteuning voor tablets rolt ook de ondersteuning voor Android 5.0 op smartphones langzaam uit. Google zegt te starten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, India, Australië, Canada, Singapore, Mexico en Spanje. Ook komt het naar gebruikers in Japan, Duitsland, Brazilië en Korea. De kans is groot dat de functie binnenkort ook op Lollipop-toestellen in Nederland werkt.

Werken met Google Assistant

Er is best veel mogelijk met Google Assistant, maar dan moet je wel weten wat je moet doen. Met deze tips haal je het meeste uit Google Assistant. En zo hoor je de grappigste antwoorden van Google Assistant.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu