Google brengt software uit om apps te maken voor Google TV

Redactie
23 augustus 2011, 12:33
1 min leestijd
Google brengt software uit om apps te maken voor Google TV
Google brengt software uit om apps te maken voor Google TV

Google TV wordt weer een beetje interessanter nu Google een preview van de Google TV add-on voor de Android SDK heeft uitgebracht. Met deze software wordt het mogelijk voor ontwikkelaars om apps te ontwikkelen voor Google TV. Binnenkort zal de software op de Google TV boxen een update krijgen naar Google, en dan kunnen de nieuwe Google TV-apps ook daadwerkelijk geïnstalleerd worden. Tijdens Google I/O dit jaar werd de komst van Android Market op Google TV al aangekondigd dat tegelijk met Honeycomb beschikbaar zal komen.

Met de add-on voor de Android SDK kunnen ontwikkelaars bestaande apps optimaliseren voor het grote scherm. Zo werken bestaande apps gebruikmakend van aanraking niet, en moet deze controle worden aangepast voor bediening met een fysieke afstandsbediening met knoppen. Met de add-on kun je ook Google TV simuleren op de computer, zodat te zien is hoe de app zich op een groot televisiescherm zal gedragen. Deze emulatie werkt alleen nog op systemen met Linux en KVM, hoewel ondersteuning voor meerdere besturingssystemen in de maak is.

Lees verder na de advertentie.

Naast de nieuwe software brengt Google ook meteen nieuwe richtlijnen uit voor waar apps aan moeten voldoen, zoals hoe om te gaan met d-pad navigatie, hoe informatie het beste kan worden weergegeven op grote schermen en hoe applicaties goed te laten werken op verschillende apparaten. Geïnteresseerde ontwikkelaars kunnen hier de preview van de Google TV add-on voor de Android SDK downloaden. Hiervoor moet wel de bestaande Android SDK zijn geïnstalleerd om deze add-on te kunnen gebruiken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu