Google Camera 4.1 update versimpelt selfies en video-opnamen

Lars Paymans
26 juli 2016, 13:37
1 min leestijd
Google Camera 4.1 update versimpelt selfies en video-opnamen

Versie 4.1 van de Google Camera-app bevat een aantal handige nieuwe functies, die vooral voor de selfie-fanaten onder ons goed van pas komen.

Lees verder na de advertentie.

Google Camera 4.1 verbetert selfies en video’s

De Google Camera 4.1 update is onderdeel van de meest recente Developer Preview van Android 7.0 Nougat. Allereerst wordt het simpel om tussen de camera’s voorop en achterop je toestel te schakelen. Door je toestel snel naar links of rechts te draaien kun je van camera wisselen zonder een knop in te drukken. De knop op het scherm blijft overigens ook gewoon aanwezig.

Google Camera 4.1


Fotobron: Android Police (link)

Een andere nieuwe functie komt goed van pas als je regelmatig filmpjes schiet met je toestel. Vanaf Google Camera 4.1 is het mogelijk om een video-opname te pauzeren. Handig, want zo hoef je geen afzonderlijke filmpjes te maken als je even van locatie wilt wisselen. Deze pauzeerfunctie werkt heel simpel: tik simpelweg op de pauzeknop tijdens het opnemen om je video even stil te leggen. De stopknop blijft gewoon op zijn vaste plek, zodat je op ieder moment je video kunt beëindigen.

Als je wilt kun je de APK van deze update alvast downloaden, al werkt deze blijkbaar alleen op apparaten die al op Android 7.0 draaien. Google Camera 4.1 zal dan ook niet in de Play Store verschijnen voordat Android Nougat naar iedereen wordt uitgerold. Mocht je al wel met de update aan de slag gaan, dan is het verstandig om je toestel opnieuw te installeren als je het bestand geïnstalleerd hebt. Een bug zorgt kan ervoor zorgen dat je smartphone zijn oriëntatie niet goed meer kan herkennen, zodat het draaien om van camera te wisselen soms niet werkt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu