Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google brengt nieuwe, verbeterde Chromecast uit in Nederland

Lars Paymans
9 oktober 2018, 18:12
1 min leestijd
Breaking
Google brengt nieuwe, verbeterde Chromecast uit in Nederland

Tijdens het Made By Google-event heeft het bedrijf de gloednieuwe Chromecast niet genoemd, maar het product is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Google Chromecast 2018 officieel onthuld

Na drie jaar is het tijd voor een nieuwe Chromecast. Deze vervangt de tweede generatie en wordt naast de Chromecast Ultra en Chromecast Audio verkocht. Deze apparaatjes zijn helaas niet vernieuwd, al voldoen ze nog prima.

Chromecast 2018 officieel

De nieuwe Chromecast ziet er bijna hetzelfde uit als zijn voorganger, met een cirkelvormig apparaat dat via een korte hdmi-kabel rechtstreeks met je tv verbonden wordt.

Wat het uiterlijk betreft is de glimmende behuizing vervangen door een matzwart (of wit) materiaal dat wat minder opvalt. In het midden is het bekende Google-logo zichtbaar. Qua formaat is de derde generatie identiek maar net ietsje dikker. Op het gebied van prestaties is er wel het een en ander veranderd. De nieuwe Chromecast is 15 procent sneller dan zijn voorganger en streamt video in 1080p (full-hd) met 60 frames per seconde. Zijn voorganger deed dat in hd-kwaliteit (720p).

Snellere internetverbinding

De Chromecast heeft nog steeds een micro-usb-aansluiting en de magnetische aansluiting op de hdmi-stekker is verdwenen. Naast het subtiel aangepaste uiterlijk is de draadloze internetsnelheid verbeterd.

Chromecast 2018 officieel

Dat zorgt voor beter bereik en bijvoorbeeld het sneller laden van films en series. De nieuwe Chromecast vervangt de tweede generatie en heeft dezelfde prijs van 39 euro, en is direct te bestellen bij de Google Store.

Al het laatste Google-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu