De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

‘Google Drive zou 5 GB gratis opslagruimte bieden, lancering derde week april’

Redactie
30 maart 2012, 17:50
1 min leestijd
‘Google Drive zou 5 GB gratis opslagruimte bieden, lancering derde week april’
'Nieuwe Google Drive zou 5 gb gratis opslagruimte bieden, lancering derde week april'

De langverwachte Google Drive zou in de derde week van april van april beschikbaar worden voor het grote publiek. Dat weet TalkAndroid te melden op basis van een anonieme bron, die ook een screenshot weet te leveren van de nieuwe dienst. Daaruit blijkt dat de online harde schijf van Google met 5 GB gratis opslagruimte zal komen. Eerder nog werd er vanuit gegaan dat de dienst maar 2 GB opslagruimte gratis zou aanbieden, voor extra ruimte zou dan betaald moeten worden.

Op het gelekte screenshot is te lezen dat Google Drive voor Windows uit zal komen. Alle documenten die je opslaat in Google Drive zijn te benaderen vanaf je computer, mobiele telefoon, tablet en via de website drive.google.com. Deze site loopt nu nog dood. Ook is te lezen dat je 5 GB gratis opslagruimte krijgt, maar dat je altijd kunt upgraden en meer ruimte bij kan kopen.

Lees verder na de advertentie.

Google Drive zal in principe hetzelfde gaat werken als diensten zoals Dropbox en Box. Het verschil is wel dat Google Drive naar verwachting beter geïntegreerd zal zijn met de bekende Google-diensten zoals Google Docs. Ook is Google Drive nu al goedkoper. Dropbox biedt 2 GB gratis opslagruimte, dat is uit te breiden door middel van referenties en gratis desktopsynchronisatie. Box geeft je 5 GB gratis opslagruimte, maar voor desktopsynchronisatie moet worden bijbetaald.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu