De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Drive biedt offline toegang tot pdf’s, plaatjes en Office-bestanden

Dennis de Vries
25 juni 2019, 10:43
2 min leestijd
Google Drive biedt offline toegang tot pdf’s, plaatjes en Office-bestanden

Gebruikers van Google Drive kunnen binnenkort meer types bestanden offline beschikbaar maken. Het gaat daarbij niet langer alleen om Google-bestanden.

Lees verder na de advertentie.

Meer bestandstypes offline in Google Drive

In een bèta-versie van Google Drive is het nu mogelijk om bestanden die niet native zijn voor Google Drive offline beschikbaar te maken. Het gaat daarbij om pdf’s, afbeeldingen en Microsoft Office-bestanden, zoals Word, Excel en PowerPoint-bestanden.

Het was al mogelijk om Google’s eigen bestanden offline inzichtelijk te maken. Google Docs, Sheets en Slides waren ook als je niet online was te bekijken als preview of te bewerken. Gebruikers kunnen zelf aangeven tot welke bestanden ze offline toegang willen, maar Google denkt mee door veelgebruikte of recente bestanden vanzelf offline beschikbaar te maken.

google drive offline

Beschikbaar als bèta-functie

De mogelijkheid om ook bestanden die niet van Google afkomstig zijn offline te openen, is voorlopig nog alleen beschikbaar voor G Suite-gebruikers die meedoen aan het bètaprogramma. G Suite is de betaalde dienst voor zakelijke gebruikers. Gewone, gratis, gebruikers hebben deze mogelijkheid nog niet. Het is niet duidelijk wanneer Google deze functie gaat uitrollen voor overige gebruikers.

Mensen die pdf’s, afbeeldingen of Microsoft Office-bestanden offline willen gebruiken in Google Drive, moeten zelf vooraf handmatig aangeven om welke bestanden het moet gaan. Vervolgens zijn ze ook te bekijken en aan te passen als de computer niet is verbonden met internet, of als er slechte verbinding is. De nieuwe functie werkt nog niet op ChromeOS. Google zegt dat dit nog komt.

Google breidt Google Drive zo nu en dan uit met nieuwe functies, waardoor het inmiddels een veelzijdige cloudopslagdienst is die uitstekend geschikt is om bestanden in te beheren of te bewerken. Dat kan op meerdere apparaten en met meerdere gebruikers tegelijk. Wil je meer halen uit Google Drive, lees dan deze 7 tips voor de Google Drive-app op Android. Of check de 8 beste functies van Google Documenten voor Android.

Lees meer over Google Drive

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu