Google Drive krijgt Material Design-ontwerp: zo ziet het er uit

Google Docs, Sheets, Slides en Sites krijgen een fris nieuw ontwerp. De vier productiviteitsdiensten worden voorzien van de Material Design-huisstijl die we al langer kennen van andere Google-apps.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Documenten Material Design-update rolt uit

Material Design is de huisstijl die Google in 2014 introduceerde, en inmiddels door steeds meer apps en diensten van het bedrijf gebruikt wordt. Vorig jaar kreeg Gmail al een Material Design make-over, en nu is het kantoorpakket van Google ook bijgewerkt. De browserversies van Google Documenten, Presentaties, Spreadsheets en Sites hebben vanaf deze maand een nieuw likje verf gekregen.

Met het aangepaste ontwerp introduceert Google geen nieuwe functies, zo laat de zoekgigant nadrukkelijk weten in een blogpost. Sterker nog: vrijwel alle knoppen en opties zitten nog op precies dezelfde plek. Wel ziet alles er een flink stuk minimalistischer uit. Grijze en zwarte velden zijn witte vlakken geworden en veel opsmuk is verdwenen. De vier Google Drive-diensten zien er vooral opgeruimder uit.

Het oude (links) en nieuwe (rechts) design van Google Presentaties

Material Design voor alle apps

In het afgelopen jaar zijn vrijwel alle Google-diensten voorzien van een vernieuwd Material Design-ontwerp. Onder andere Google Foto’s, Google Agenda, Gmail en Google Play Boeken zijn recentelijk bijgewerkt.

Het nieuwe ontwerp wordt de komende weken geleidelijk uitgerold naar alle gebruikers. Zie je nu nog de ‘oude’ versie van Google Docs, dan zul je dus nog heel even geduld moeten hebben. Uiterlijk halverwege februari is de Material Design-look voor iedereen beschikbaar, zo laat de zoekgigant weten.

Er zijn voor zover bekend geen plannen om de Google Documenten- en Presentatie-apps op smartphones te herzien. Deze apps hebben al ruime tijd een Material Design-look en passen nog prima bij de huidige huisstijl van Google.

Lees meer nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.