Goedkopere cloudopslag Google One komt later dit jaar naar Nederland

Erwin Vogelaar
15 mei 2018, 8:34
2 min leestijd
Goedkopere cloudopslag Google One komt later dit jaar naar Nederland

Google One is de vernieuwde betaalde cloudopslag van Google met goedkopere opties. Later dit jaar komt Google One ook naar Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Google One Nederland: later dit jaar

Maak je een Google-account, dan krijg je gratis 15GB om bestanden op te slaan. Die ruimte wordt gebruikt voor zowel Google Drive, Gmail als Google Foto’s. Sla je echter veel foto’s en video’s met hoge resolutie op, dan heb je meer ruimte nodig en daar moet je voor betalen. Dat wordt binnenkort goedkoper met Google One.

Alle betalende gebruikers van Google Drive krijgen in de komende maanden automatisch een upgrade naar Google One. Betaal je nu niet voor Drive? Dan blijft de naam gewoon zoals het is. Google One is enkel de nieuwe naam voor de betaalde cloudopslag. Google One wordt eerst in de Verenigde Staten uitgerold, maar volgens Rachid Finge van Google Nederland komt de dienst later dit jaar ook naar ons.

google one nederland

Met Google One krijg je betaalopties van 100GB tot 30TB, net als het huidige Google Drive. Deze ruimte is via Google One eindelijk te delen met tot vijf familieleden. Iedereen krijgt vervolgens een eigen privédeel van deze ruimte.

Opties en extra’s

In de Verenigde Staten kost de 2TB-optie van Google One de helft van wat het kostte via Google Drive, van 19,99 naar 9,99 dollar per maand. In Nederland kost de 2TB-optie op dit moment 19,99 euro per maand, dus zou een nieuwe prijs van 9,99 euro logisch zijn. De 1TB-optie verdwijnt en daarvoor in de plaats komt een 200GB-optie voor 2,99 dollar per maand.

Voor het overzicht: Je kunt straks naast de gratis 15GB kiezen uit 100GB, 200GB, 2TB, 10TB, 20TB en 30TB.

Een extra onderdeel van Google One is dat je met één tik toegang krijgt tot een soort klantenservice. Ook krijg je met betaalde cloudopslag extra’s in andere apps. Google noemt als voorbeelden credits in Google Play of betere deals voor hotels die je vindt in Googles zoekmachine.

Functies van Google Drive

Of je nou betaalt of niet: Google Drive biedt een hoop mogelijkheden. Met deze 7 tips haal je meer uit de Google Drive-app.

Lees het laatste nieuws over Google Drive

Via: Google
Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu