Je WhatsApp-back-up neemt binnenkort geen Google Drive-ruimte meer in
Erwin Vogelaar

WhatsApp en Google hebben een deal gesloten, waardoor je WhatsApp-back-up binnenkort geen ruimte meer inneemt in Google Drive. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WhatsApp Google Drive back-up deal

Goed nieuws voor iedereen die zijn WhatsApp-gesprekken bewaart op Google Drive. Deze back-ups nemen binnenkort geen ruimte meer in. Dat betekent dat de grootte van je back-up niet meer afgaat van de beschikbare GB’s in Googles cloudopslag. Deze nieuwe deal komt wel met een opruimactie van Google.

Back-ups van WhatsApp die staan opgeslagen op Google Drive en al een jaar niet zijn geüpdatet, worden door Google verwijderd. De nieuwe deal gaat in op 12 november 2018. Google raadt WhatsApp-gebruikers daarom aan om voor die dag nog even handmatig een back-up te maken.

Lees ook: Zo maak je een WhatsApp back-up en zet je ‘m direct over

whatsapp google drive back-up

Het maken van zo’n reservekopie is simpel. Je opent de instellingen van WhatsApp, gaat naar ‘Chats’ en selecteert ‘Chat back-up’. Met zo’n back-up worden niet alleen je gesprekken, maar ook verzonden foto’s en video’s opgeslagen. Het aantal MB’s kan daarom snel oplopen.

Google One

Google is op meer manieren bezig om Google Drive te vernieuwen, onder andere met Google One. Dat is de nieuwe naam voor de betaalde cloudopslag. Standaard krijgen gebruikers gratis 15GB opslagruimte van Google, maar met een maandelijks bedrag wordt dit uitgebreid. Google is nu begonnen met het aanbieden van deze Google One-abonnementen in de Verenigde Staten. Goedkopere cloudopslag Google One komt later dit jaar ook naar Nederland.

Opslagruimte WhatsApp beheren op je toestel

Naast cloudopslag, nemen je WhatsApp-gesprekken ook ruimte in op je toestel. Zeker als er foto’s, video’s en gifs worden verstuurd, kost dat flink wat opslagruimte. Het is in de app goed te zien welke gesprekken de meeste ruimte innemen. Zo beheer je de opslagruimte van al je WhatsApp-gesprekken.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.