De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Google werkt aan fysieke fotoboeken en wasmachines met Assistant’

Thomas Haenen
16 mei 2017, 19:02
2 min leestijd
‘Google werkt aan fysieke fotoboeken en wasmachines met Assistant’

Google I/O barst morgen pas los, maar enkele aankondigingen zijn mogelijk al uitgebreid. Zo zijn er plannen om fysieke fotoboeken aan Google Foto’s te koppelen.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s fotoboeken in de maak

Morgenavond start Google I/O 2017, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie waar het bedrijf zijn plannen voor het komende jaar ontvouwt. Van verbeterde software tot vernieuwde producten, I/O is doorgaans hét moment om te ontdekken wat Google allemaal bezig houdt. Meestal weet het bedrijf zijn aankondigingen geheim te houden, maar enkele details zijn nu al uitgelekt via Bloomberg.

Google Foto’s krijgt binnenkort een update waarmee gebruikers een boek kunnen bestellen met hun favoriete foto’s. De app kan automatisch collecties suggereren, of je kunt zelf een boek samenstellen. Gebruikers krijgen de keuze uit meerdere opties, waarbij de instapprijs relatief laag is: je kunt al voor 10 dollar een boek samenstellen. Het is onbekend of er plannen zijn om deze feature in Nederland uit te rollen.

grappige google assistant-antwoorden

Google Assistant in je vaatwasser

Daarnaast heeft Google grootse plannen voor zijn stemgestuurde assistent. Onlangs gaf het bedrijf al de Google Assistant-sdk vrij, waarmee fabrikanten en ontwikkelaars de software in hun eigen apparaten kunnen inbouwen. Hoewel die feature vooral gericht lijkt op kleinere bedrijven, heeft Google ook enkele grotere samenwerkingen gepland.

Morgen kondigt het bedrijf waarschijnlijk ook een samenwerking aan met General Electric, één van de grootste producenten van huishoudapparatuur van de Verenigde Staten. Dit bedrijf zal de Google Assistant de komende jaren integreren in vrijwel al zijn producten. Onder andere wasmachines, magnetrons en koelkasten met de assistent zouden op de planning staan. Dan kun je je vaatwasser vragen of er nog genoeg tabletten over zijn, of met je stem de oven voorverwarmen.

→ Vooruitblik: dit verwachten we morgen van Google I/O 2017

Google I/O trapt woensdagavond om 19:00 uur af. Android Planet doet uiteraard verslag van alle aankondigingen. Waar kijk jij het meeste naar uit?

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu