‘Opvolger Google Glass gaat er normaler uitzien’

Gijs Ettes
20 augustus 2014, 16:25
1 min leestijd
‘Opvolger Google Glass gaat er normaler uitzien’
Google Glass opvolger

Met een Google Glass op je neus zul je – buiten Silicon Valley althans – nog steeds flink opvallen, maar mogelijk komt daar binnenkort verandering in. Uit een patent dat Google onlangs verkreeg, valt op te maken dat een toekomstige versie van de slimme bril er wellicht normaler uit gaat zien. Het montuur oogt  in de schets een stuk conventioneler en de prisma, die het beeld van Glass als het ware projecteert, is kleiner gemaakt en dichterbij het oog geplaatst.

Er is Google veel aan gelegen om Glass een hipper imago én uiterlijk te geven. Afgelopen maart kondigde het bedrijf daarvoor een samenwerking aan met het Italiaanse Luxottica, eigenaar van populaire brillenmerken als Ray-Ban en Oakley.  In mei werd design-expert Ivy Ross aangenomen om de Glass-divisie van Google te leiden.

Lees verder na de advertentie.

Dikker montuur

Het lijkt er wel op dat de pootjes van het montuur van de Google Glass opvolger dikker worden om plaats te bieden voor de hardware van het apparaat. Niettemin juichen we het design en de discretere plaatsing van de prisma toe. Bij de huidige versie van Glass valt deze, zelfs in combinatie met hip montuur, enorm op. Gevolg: vragende blikken van voorbijgangers en reisgenoten in de trein die boos worden omdat ze denken dat ze gefilmd worden.

Benieuwd hoe bruikbaar Google Glass in de (Nederlandse) praktijk is? Check dan de  videorecensie hieronder of lees onze Glass review. Daarin belichten we uitgebreid de voor- en nadelen van Google’s slimme bril.

Het laatste nieuws over Google Glass

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu