De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Hangouts blijft ondanks Allo en Duo gewoon bestaan

Lars Paymans
19 mei 2016, 11:15
2 min leestijd
Google Hangouts blijft ondanks Allo en Duo gewoon bestaan

Toen Google gisteren tijdens Google I/O de nieuwe chat-apps Allo en Duo onthulde, vroegen we ons af wat dit zou betekenen voor Google Hangouts. Nu blijkt dat trouwe Hangouts-gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken.

Lees verder na de advertentie.

Google Hangouts blijft bestaan

Google heeft tijdens gesprekken na de Google I/O keynote van gisteren bevestigd dat Google Hangouts blijft bestaan. Een vertegenwoordiger liet mondeling weten dat Allo, Duo en Google Hangouts gewoon naast elkaar beschikbaar blijven.  Opvallend, want vooral Allo zag er tijdens de presentatie uit als logische opvolger van Hangouts. De chatdienst gebruikt kunstmatige intelligentie om chatten zo snel en makkelijk mogelijk te maken.

Google Allo

Zo geeft Allo suggesties voor antwoorden en wordt er gekeken naar de foto`s die je ontvangt om op basis daarvan alvast een reactie te genereren. Ziet Allo een foto met een verjaardagstaart, dan stelt de app voor om ‘Gefeliciteerd’ te sturen, zodat jij het niet meer in hoeft te typen. Duo is op zijn beurt een app die een nieuwe draai geeft aan het voeren van videogesprekken. Zo kun je de persoon die jou belt al zien voordat je hebt opgenomen.

Aan de andere kant is Allo (vooralsnog) een app die je alleen op mobiele apparaten kunt gebruiken, terwijl Hangouts ook op je desktop beschikbaar is. Bovendien is Hangouts dankzij je Google account verweven met Gmail en Google Docs. Allo is dit niet, omdat je een telefoonnummer gebruikt om een account aan te maken.

Allo verschijnt deze zomer voor zowel Android als iOS. De vraag is dus of jij bereid bent om van Hangouts over te stappen, al is deze keuze voorlopig nog niet verplicht. Wil je meer weten over Allo, Duo en alle aankondigingen die Google gisteren tijdens de grote keynote heeft gedaan? Neem dan een kijkje in onze uitgebreide Google I/O 2016 roundup.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu