De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Cast-app krijgt nieuwe naam en functie voor Google Home

Lars Paymans
5 oktober 2016, 10:20
1 min leestijd
Google Cast-app krijgt nieuwe naam en functie voor Google Home

Als je vandaag de Google Cast-app opent, zul je zien dat er grote veranderingen op komst zijn. De app krijgt een nieuwe naam, nieuw logo en een bijbehorend design als Google Home-app.

Lees verder na de advertentie.

Google Home-app vervangt de Cast-app

Binnenkort zal Google de Google Cast app omtoveren tot Google Home. Niet zo gek natuurlijk, aangezien dit ook de app wordt om de nieuwe Google Home mee te koppelen. Hiermee verandert de app in een hub voor al je Chromecasts en de Google Home.

Google Home-app


Screenshot: TheNextWeb

Het blauwe icoontje verdwijnt, en maakt plaats voor een huisje in de kenmerkende kleuren van Google. Je hoeft hiervoor dus geen nieuwe app te installeren, omdat de bestaande Cast-app simpelweg bijgewerkt wordt vanaf Googles kant. Google omschrijft de Home-app als volgt: “Een app om nieuwe content te ontdekken en je Cast-apparaten te beheren.” Volgens deze introductie worden de veranderingen in de komende weken doorgevoerd, een exacte datum is echter niet bekend.

Google Home-app komt binnenkort

De slimme Google Home speaker kwam gisteren uitgebreid aan bod tijdens de Google-presentatie waar ook de Pixel en Pixel XL werden onthuld. Door de Cast-app op deze manier bij te werken, is Google er zeker van dat een grote groep mensen de Google Home-app van de een op de andere dag op zijn of haar smartphone heeft staan.

In Nederland hebben we er naast een nieuw design echter nog niet veel aan. Hoewel Google Home in november in de Verenigde Staten verschijnt, is het namelijk nog niet bekend wanneer we er in Nederland mee aan de slag kunnen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu