De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Home en Assistant voorlopig niet naar Nederland

Wouter Nijsen
17 mei 2017, 20:16
2 min leestijd
Google Home en Assistant voorlopig niet naar Nederland

Hoewel de Google Assistant meer talen gaat ondersteunen, moeten we in de Benelux nog even wachten. Ook Google Home komt voorlopig niet hierheen.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant in het Nederlands voorlopig toekomstmuziek

Slecht nieuws voor wie hoopte in het Nederlands met de Google Assistant en Home te praten, want Nederlands zit niet bij de nieuwe talen die het digitale hulpje binnenkort spreekt. Vanaf deze zomer kan de Google Assistant wel overweg met het Frans, Duits, Portugees en Japans. Ook kun je er uiteraard Engels mee spreken.

google assistant home

Google Home wordt binnenkort in meer landen uitgebracht. De slimme speaker wordt verkrijgbaar in Duitsland, Frankrijk, Australië, Canada en Japan. Vorige maand verscheen de Home al in het Verenigd Koninkrijk. Nederland en België staan niet op de planning, al is de Assistant wel te gebruiken als je je toestel op Engels zet.

Google Assistant wordt beter

Tijdens I/O 2017 maakte Google verder bekend dat de Assistant sterk wordt verbeterd. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om te typen naar de Assistant. Fijn als je niet tegen je telefoon kan of wil praten, bijvoorbeeld als je in een drukke trein of bus zit.

Ook nieuw is Lens, een nieuwe functie waarbij de camera van je smartphone wordt toegepast om de Assistant slimmer te maken. Kom je iets tegen waar je meer over wilt weten, dan kun je je smartphonecamera richten op dat object, waarna de Assistant relevante informatie geeft.

Lees ook: Google Lens maakt digitale assistent in Android slimmer

Belangrijk is dat Google ook een Assistant-sdk en de zogeheten Actions uitbrengt. Hierdoor wordt het voor ontwikkelaars mogelijk om in apps en apparaten ondersteuning voor Assistant in te bouwen. Meer hierover lees je in ons overzicht met verbeteringen voor de Google Assistant.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu