De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google, Apple en 95 andere techfirma’s vechten terug tegen Trump

Rick van der Veer
6 februari 2017, 15:16
2 min leestijd
Google, Apple en 95 andere techfirma’s vechten terug tegen Trump

Google heeft samen met bijna honderd andere technologiebedrijven officieel bezwaar gemaakt tegen Donald Trumps inreisverbod. In een juridisch adviesdocument spreken de bedrijven zich uit over Trumps immigratiebeleid.

Lees verder na de advertentie.

Google inreisverbod Trump

Volgens Bloomberg diende de groep techbedrijven de zogenoemde ‘amicus brief’ op zondagnacht in bij de Court of Appeals in de Verenigde Staten. Het document is bedoeld om de rechtbank van advies en context te voorzien en bespreekt Trumps inreisverbod in detail. De brief is ondertekend door 97 techbedrijven in totaal, waaronder Apple, Snap inc., Facebook, Netflix, Reddit, Microsoft en Intel. Het document zorgt er daarnaast voor dat alle bedrijven die hem getekend hebben tijdens een eventuele rechtszaak vertegenwoordigd zijn.

Google inreisverbod Trump

De brief licht toe waarom techbedrijven absoluut tegen het inreisverbod zijn. De firma’s erkennen dat het noodzakelijk is om Amerika te beschermen tegen kwaadwillenden, maar ook dat immigranten belangrijk zijn voor het land. Immigranten hebben veel bijgedragen aan grote ontdekkingen uit het verleden en hebben veel van Amerika’s iconische bedrijven opgericht, aldus de bedrijven.

Afgelopen vrijdag werd het inreisverbod van Donald Trump opgeheven door een federale rechter. De Amerikaanse regering ging in beroep tegen het opheffen, maar een hogere rechtbank wees dit beroep af tijdens het weekend. Voorlopig lijkt het inreisverbod voor mensen uit de zeven landen in kwestie van de baan te zijn.

Google-protest tegen Trump

Eerder protesteerden Google-medewerkers al tegen Trumps inreisverbod. Tijdens deze anti-Trump demonstratie haalden Google-medewerkers ruim 2 miljoen dollar op voor een crisisfonds, wat daarna nog eens werd verdubbeld door Google zelf. Meer dan tweeduizend werknemers van het bedrijf deden wereldwijd mee aan de demonstratie. De ceo van Google, Sundar Pichai, hield samen met Sergey Brin, een van de oprichters van Google, een demonstratie bij het kantoor van het bedrijf in Mountain View. De topmannen benadrukten dat het hier gaat om “een debat om fundamentele waarden.”

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu