Google kondigt eigen programmeertaal Go aan

go gopherDat ontbrak nog in het Google-aanbod: een eigen programmeertaal. Vandaag heeft Google de programmeertaal Go aangekondigd, een open source-taal die de ontwikkeling van software zou moeten versnellen. Go is gebaseerd op C maar bevat ook elementen van Python. In een FAQ legt Google uit waarom ze voor een eigen programmeertaal hebben gekozen: het landschap is de afgelopen jaren sterk veranderd, maar geen enkele belangrijke programmeertaal heeft zich daarop aangepast. Computers zijn veel sneller geworden, maar het ontwikkelen van software niet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De header files van C-achtige talen maken het moeilijk om onderlinge afhankelijkheden vast te stellen en snel te compileren. Tegen Java en C++ komt ook steeds meer verzet, waardoor mensen overstappen naar dynamischer talen zoals Python en JavaScript.

Meer info: Google Go

Google houdt bij dit soort aankondigingen niet van half werk, dus ze hebben meteen een één uur durende Google TechTalk-tutorial uitgebracht, waarin je kunt kennismaken met de nieuwe taal. Ga in de collegebankjes zitten en luister mee naar Google-medewerker Rob Pike:

Weinig tijd? Je kunt ook naar een ruim 1 minuut durende introductie luisteren:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.