Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google kondigt eigen programmeertaal Go aan

Redactie
12 november 2009, 1:00
1 min leestijd
Google kondigt eigen programmeertaal Go aan
go gopher

Dat ontbrak nog in het Google-aanbod: een eigen programmeertaal. Vandaag heeft Google de programmeertaal Go aangekondigd, een open source-taal die de ontwikkeling van software zou moeten versnellen. Go is gebaseerd op C maar bevat ook elementen van Python. In een FAQ legt Google uit waarom ze voor een eigen programmeertaal hebben gekozen: het landschap is de afgelopen jaren sterk veranderd, maar geen enkele belangrijke programmeertaal heeft zich daarop aangepast. Computers zijn veel sneller geworden, maar het ontwikkelen van software niet.

De header files van C-achtige talen maken het moeilijk om onderlinge afhankelijkheden vast te stellen en snel te compileren. Tegen Java en C++ komt ook steeds meer verzet, waardoor mensen overstappen naar dynamischer talen zoals Python en JavaScript.

Lees verder na de advertentie.

Meer info: Google Go

Google houdt bij dit soort aankondigingen niet van half werk, dus ze hebben meteen een één uur durende Google TechTalk-tutorial uitgebracht, waarin je kunt kennismaken met de nieuwe taal. Ga in de collegebankjes zitten en luister mee naar Google-medewerker Rob Pike:

Weinig tijd? Je kunt ook naar een ruim 1 minuut durende introductie luisteren:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu