De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet het nieuwe design van Google Maps eruit

Wouter Nijsen
12 juni 2018, 11:06
1 min leestijd
Zo ziet het nieuwe design van Google Maps eruit

Tijdens de I/O 2018-keynote beloofde Google dat Maps een redesign zou krijgen met een aantal nieuwe features. Het nieuwe uiterlijk van Maps is bij de eerste gebruikers opgedoken, zodat we nu weten hoe het eruit ziet.

Bekijk het Google Maps-redesign

Het nieuwe design van Google Maps is bij een klein groepje gebruikers verschenen, wat erop duidt dat de zoekgigant de update geleidelijk uitrolt. Daarnaast is het zo dat Google de nieuwste versie op afstand beschikbaar maakt; je hoeft (of kunt) dus geen update in de Play Store downloaden. De komende maanden moet het Google Maps-redesign naar iedereen uitrollen.

De navigatie-app heeft een interface gekregen met meer lichtere kleuren, waardoor het geheel rustiger oogt. De zoekbalk en knopjes hebben voortaan ronde hoekjes, wat in lijn ligt met het uiterlijk van de laatste Android-versie. Verder ligt de nadruk op lijstjes, van bijvoorbeeld type restaurants en horeca-gelegenheden die in de buurt te vinden zijn.

Ook is het ‘Verkennen’-tabblad uitgebreid met allerlei categorieën, om overzichten te krijgen van bijvoorbeeld bioscopen, hotels, supermarkten en elektronicawinkels. Die worden dan netjes onder elkaar getoond. Elke lijst kun je volgen, delen en natuurlijk uitgebreid bekijken en direct een routebeschrijving opvragen.

Ook interessant: zo gebruik je het lichtere Google Maps Go

De applicatie bestaat nog steeds uit drie tabbladen (Verkennen, Auto en Ov) en het navigeren zelf gaat zoals je gewend bent. In de zoekbalk bovenin voer je je bestemming in en Maps geeft je direct verschillende reisopties en routes. Door de lichtere kleuren en ronde knopjes oogt de app weer een stukje moderner en klaar voor de toekomst.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu