De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google Maps Go: zo gebruik je de lichtere navigatie-app

Wouter Nijsen
14 december 2017, 11:00
2 min leestijd
Google Maps Go: zo gebruik je de lichtere navigatie-app

Google heeft een lichtere versie van zijn navigatiedienst gelanceerd. Maps Go is bedoeld voor minder krachtige toestellen en werkt binnen Android Go. De app kun je ook alvast op je eigen toestel proberen.

Lees verder na de advertentie.

Dit is Google Maps Go

Begin deze maand verscheen Android Go, een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem gericht op opkomende markten. Daarvoor zijn verschillende Google-apps (zoals Files Go en de Google-app) aangepast om binnen de lichtere software te passen, en nu is daar Google Maps Go bij gekomen. De app is geoptimaliseerd voor minder krachtige hardware, zodat ook goedkope smartphones de navigatiedienst probleemloos kunnen draaien. Dit is handig voor Android-smartphones met een beperkte hoeveelheid werkgeheugen, of als de mobiele internetverbinding te wensen overlaat. Bovendien is Maps Go energiezuiniger.

Net als in de reguliere versie van Maps krijg je met Go snelle routebeschrijvingen en een kaart waar je op in- en uit kunt zoomen. Ook werkt de app voor het openbaar vervoer, of als je te voet op stap gaat. Google Maps Go werkt in 200 landen en ondersteunt ruim 70 talen, inclusief het Nederlands.

Hoewel de app in de Play Store staat, is ‘ie maar op heel weinig smartphones te downloaden. In de app-winkel krijg je waarschijnlijk de melding ‘Deze app is compatibel met geen van je apparaten’ te zien. Via deze link kun je Google Maps alsnog gebruiken, waarbij je er wel voor moet zorgen dat je de url in een nieuw tabblad in Chrome plakt. Voeg de website toe aan je homescreen (Instellingen-knopje > Toevoegen aan startscherm) en er verschijnt gewoon een Google Maps Go-icoontje bij je apps.

Over Android Go

Met Android Go voert Google veel optimalisaties voor minder krachtige hardware door. Waar je op smartphones met 8GB opslagruimte nu nog hooguit 2GB vrij hebt, bieden Android Go-toestellen tot wel bijna 5GB vrij. Ook starten apps aanzienlijk sneller op. Daarnaast staat standaard de Data Saver-optie aan in alle mogelijke apps. Die zorgt ervoor dat apps niet zomaar data op de achtergrond verbruiken. Handig voor als je een kleine databundel hebt.

Lees ook: Zo maakt Android Go goedkope smartphones veel beter

Hoewel de software vooral gericht is op opkomende markten, is Go ook interessant voor Nederlanders. Er zijn namelijk genoeg gebruikers die gewoon een goede, goedkope smartphone zonder fratsen zoeken. Fabrikanten bieden nu al verschillende hele goedkope Android-smartphones aan van zo’n 100 euro, zoals de Motorola Moto C Plus en Nokia 3. De eerste smartphones met Android Go moeten echter nog verschijnen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu