Waarom Google zijn modulaire smartphone heeft uitgesteld

Gijs Ettes
20 augustus 2015, 9:44
1 min leestijd
Waarom Google zijn modulaire smartphone heeft uitgesteld

Het was al bekend dat Project Ara  is uitgesteld tot 2016, maar waarom we nog even moeten wachten op de modulaire smartphone van Google was onduidelijk. De reden heeft te maken met het magnetische systeem dat de afzonderlijke modules met elkaar verbindt.

Lees verder na de advertentie.

Modulaire smartphone valt uit elkaar

Project Ara bestaat uit een basis, het zogenoemde endoskelet, waarop verschillende modules worden geklikt om de hardwareconfiguratie van de smartphone samen te stellen. Je kiest dus zelf bijvoorbeeld de processor, het geheugen en de camera, en medische sensoren als een bloedzuurstofmeter.

modulaire telefoon
De magneten die de modules bijeenhouden, zijn niet stevig genoeg.

De modules zorgen er echter voor dat Project Ara in de huidige vorm een valtest niet overleeft. De zogenoemde elektropermanente magneten houden de modules niet stevig genoeg bij elkaar, waardoor Google op zoek moet naar een nieuwe techniek. Het team dat werkt aan de modulaire telefoon  test een ‘signature experience’ voor het bevestigen en losmaken van modules. Wat dat precies inhoudt, is niet bekend.

In 2016 wordt een nieuw prototype gepresenteerd op een nog onbekende locatie in de VS.  Project Ara is gebaseerd op Phoneblocks, het idee voor een modulaire smartphone  van de Nederlandse designer Dave Hakkens.

Lees meer over Project Ara

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu