Het was al bekend dat Project Ara is uitgesteld tot 2016, maar waarom we nog even moeten wachten op de modulaire smartphone van Google was onduidelijk. De reden heeft te maken met het magnetische systeem dat de afzonderlijke modules met elkaar verbindt.
Lees verder na de advertentie.
Modulaire smartphone valt uit elkaar
Project Ara bestaat uit een basis, het zogenoemde endoskelet, waarop verschillende modules worden geklikt om de hardwareconfiguratie van de smartphone samen te stellen. Je kiest dus zelf bijvoorbeeld de processor, het geheugen en de camera, en medische sensoren als een bloedzuurstofmeter.
De modules zorgen er echter voor dat Project Ara in de huidige vorm een valtest niet overleeft. De zogenoemde elektropermanente magneten houden de modules niet stevig genoeg bij elkaar, waardoor Google op zoek moet naar een nieuwe techniek. Het team dat werkt aan de modulaire telefoon test een ‘signature experience’ voor het bevestigen en losmaken van modules. Wat dat precies inhoudt, is niet bekend.
In 2016 wordt een nieuw prototype gepresenteerd op een nog onbekende locatie in de VS. Project Ara is gebaseerd op Phoneblocks, het idee voor een modulaire smartphone van de Nederlandse designer Dave Hakkens.
Lees meer over Project Ara
- Het Google-kerkhof: 9 apps en diensten die Google vroegtijdig schrapte (3-12-2019)
- Bevestigd: Google stopt met modulaire smartphone Project Ara (3-9-2016)
- Tussenstand: zo staat de modulaire Android-smartphone er voor (29-8-2016)
- Bedenker Phonebloks: Project Ara gaat de verkeerde kant op (27-5-2016)
- Opinie: Modulaire smartphones zijn niet de redding van de smartphonemarkt (25-5-2016)