De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Now begrijpt nu complexere vraagstukken (in het Engels)

Redactie
17 november 2015, 9:52
1 min leestijd
Google Now begrijpt nu complexere vraagstukken (in het Engels)

Google Now, de slimme zoekassistent voor Android-toestellen, is weer wat slimmer geworden. Hij kan nu complexere, Engelse vraagstukken beantwoorden.

Lees verder na de advertentie.

Google startte in 2008 met spraakopdrachten voor zijn Google-app. In 2012 werd de Knowledge Graph uitgerold, het systeem dat  feiten over mensen, plaatsen, gebeurtenissen en nog veel meer begrijpt en verbindt. Hierdoor is het voor de Google-app mogelijk om antwoord te geven op vragen als ‘Hoe oud is Mark Rutte’. In het Engels kan de spraakassistent al complexere vragen beantwoorden als ‘What are the ingredients for a screwdriver?’ (de cocktail, niet een  daadwerkelijke schroevendraaier) en dat is nu verder uitgebreid.

Google Now slimmer

De Google-app kan nu daadwerkelijk de betekenis begrijpen wat je vraagt, doordat Google  zinnen kan afbreken en de semantiek van verschillende onderdelen analyseert. De Knowledge Graph is hierdoor beter in staat om de juiste feiten te koppelen en een bruikbaar antwoord te geven. Zo begrijpt het nu de overtreffende trap, punten in tijd en complexe combinaties. Dit levert antwoorden op vragen als ‘Who are the tallest Mavericks players?’, ‘What was the population of Singapore in 1965?’ of ‘Who was the U.S. President when the Angels won the World Series?’.

google now slimmer

Op dit moment begrijpt Google Now alleen nog complexere vragen in het Engels, maar de kans is groot dat de functionaliteit ook snel in het Nederlands beschikbaar wordt. Dat gebeurde immers met eerdere updates ook.

Lees het laatste nieuws over Google Now

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu