Google verklapt: Pixel 4 krijgt snelle gezichtsherkenning en herkent handbewegingen

Michel van 't Klaphek
29 juli 2019, 19:07
2 min leestijd
Google verklapt: Pixel 4 krijgt snelle gezichtsherkenning en herkent handbewegingen

De Google Pixel 4 herkent jou direct en ontgrendelt het scherm zodra je in de buurt bent. Dankzij een nieuwe techniek kan het Google-vlaggenschip bovendien dankzij jouw handbewegingen alarmen dempen en binnenkomende telefoontjes afslaan.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 4 gezichtsherkenning te zien in video: zo werkt het

Normaal gesproken doen telefoonfabrikanten er alles aan om ervoor te zorgen dat hun nieuwe paradepaardje niet vroegtijdig op straat ligt, maar niet Google. Het zoekmachinebedrijf plaatste eerder al een foto van de nieuwe Pixel 4 online en doet daar nu een schepje bovenop in onderstaande video.

Hierin is te zien dat je de nieuwe Pixel met je gezicht kunt ontgrendelen. De voorste camera herkent je gelaat en ontgrendelt het scherm bij een match. Bovendien kondigt men Soli aan, een nieuwe techniek waarmee de Pixel 4 jouw handgebaren herkent. Dankzij allerlei piepkleine sensoren aan de bovenkant van de telefoon kan hij zo bewegingen herkennen.

Google zegt dat je dankzij deze zogeheten ‘Motion Sense’-techniek onder meer muzieknummers kunt overslaan, een alarm dempen en telefoontjes afwimpelen. Je hoeft hiervoor alleen even je hand te bewegen. Dankzij de geavanceerde gezichtsherkenningtechniek werkt dit bovendien alleen wanneer jij het handgebaar uitvoert, omdat je wordt herkend.

Lees ook: Wat je moet weten over de Google Pixel 4: het volgende Android-vlaggenschip

Google Pixel 4 gezichtsherkenning

Google Pixel 4 en privacy

Verder zegt Google dat Soli razendsnel werkt. ‘De techniek is compleet anders ontwikkeld dan de gezichtsherkenning van andere smartphones’, aldus de zoekmachinegigant. Dankzij Soli hoef je de Pixel 4 bijvoorbeeld niet eerst op te pakken, omdat de sensoren je direct herkennen. Bovendien werkt de scanner volgens Google altijd, vanuit welke kijkhoek je ook naar het scherm kijkt.

Tot slot benadrukt Google dat privacy hoog in het vaandel staat bij de nieuwe gezichtsherkenning. Alle data om de ontgrendeling mogelijk te maken wordt lokaal op de Pixel 4 opgeslagen. Zo komt de informatie niet op een server te staan. Titan M, een nieuwe beveiligingschip, is hiervoor verantwoordelijk. Google is volgens geruchten van plan om de Pixel 4 en Pixel 4 XL in oktober uit te brengen.

Schrijf je in voor de Android Planet-nieuwsbrief of download onze gratis app om op de hoogte te blijven van de Pixel 4!

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu