De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

‘Google Pixel 4 heeft hoger scherm, meer werkgeheugen’

Thomas Haenen
19 juli 2019, 8:54
2 min leestijd
‘Google Pixel 4 heeft hoger scherm, meer werkgeheugen’

De Google Pixel 4 lijkt een kleinere kin en inkeping te krijgen dan zijn voorgangers. Toch wordt het toestel iets hoger, door een langgerekter scherm. Deze, en verschillende andere specificaties, zijn mogelijk uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Pixel 4 schermresolutie uitgelekt’

Google’s volgende vlaggenschip heeft een resolutie van 2280 bij 1080 pixels, zo claimt BGR. De site zegt de informatie van verschillende anonieme bronnen te hebben, en heeft het in het verleden vaker bij het juiste einde gehad. Deze schermresolutie betekent dat het beeld iets langgerekter is dan op de Google Pixel 3, die een resolutie van 2160 bij 1080 pixels had. Het Google Pixel 4 XL-scherm is 3040 bij 1440 pixels, ten opzichte van 2960 bij 1440 pixels voor de Pixel 3 XL.

google pixel 4 xl renders

Zo’n aanpassing zegt je misschien niks, maar het betekent dat het toestel een iets andere beeldverhouding heeft. Het scherm is wat langgerekter. Waarschijnlijk komt dat grotendeels doordat Google de randen boven en onder het beeld kleiner weten te maken. Overigens weten we het schermformaat van beide smartphones nog niet.

Volgens de bron hebben beide toestellen tevens minimaal 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Ook dat is een aardige upgrade. Terwijl vrijwel elk vlaggenschip vorig jaar al over zo’n 6 tot 8GB werkgeheugen beschikte, was de Pixel 3 karig toebedeeld met slechts 4GB werkgeheugen. Met meer werkgeheugen kun je meer apps op de achtergrond draaien en sneller tussen applicaties wisselen.

Dubbele camera

Eerder lekten enkele afbeeldingen van het toestel uit, die later bevestigd werden door Google zelf. Daaruit bleek dat zowel de Pixel 4 als de Pixel 4 XL voor het eerst over een dubbele camera achterop beschikken.

Google zelf heeft de nieuwe set geruchten nog niet bevestigd. Dat duurt nog wel even: beide smartphones worden naar verwachting begin oktober pas gepresenteerd. Voor het zover is, brengt Google in augustus eerst de definitieve versie van Android 10.0 uit.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: BGR
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu