De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Opinie: Google, maak ook je Telefoon-app beschikbaar voor alle toestellen

Erwin Vogelaar
15 augustus 2017, 15:31
4 min leestijd
Opinie: Google, maak ook je Telefoon-app beschikbaar voor alle toestellen

Na Google Contacten hopen we dat de Telefoon-app ook beschikbaar wordt gemaakt voor alle Android-toestellen. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie.

Maak Google Telefoon beschikbaar voor alle toestellen

Google heeft maandag zijn Contacten-app eindelijk beschikbaar gesteld voor alle Android-smartphones. Lange tijd was deze fijne app enkel te gebruiken op Pixel- en Nexus-toestellen, maar nu mag iedereen die een Android-smartphone heeft (met Android 5.0 (Lollipop) of hoger) zijn contacten overzichtelijk organiseren en synchroniseren. Het is tijd dat Google dit ook voor de Telefoon-app doet.

De belfunctie van smartphones wordt echt nog regelmatig gebruikt. Ook als je zelf nauwelijks meer gesprekken start, weten instanties, reclamebedrijven en anderen je telefoonnummer wel te vinden. De Telefoon-app van Google is echter meer dan een programma om een serie toetsen in te tikken waarna je met iemand in contact komt. De app beschermt je bijvoorbeeld van mensen waar je helemaal niet mee in contact wil komen.

Voordelen van Google Telefoon

Google Telefoon maakt gebruik van de enorme database van Google om te zien wie er belt. Belt een bedrijf jou op en heeft dat bedrijf zijn gegevens openbaar beschikbaar, dan zie je direct op het scherm welk bedrijf het is. Dan ben je voorbereid als je opneemt, of kun je juist besluiten om de oproep te negeren. De app geeft ook de mogelijkheid om specifieke telefoonnummers te blokkeren.

google telefoon beschikbaar

Daarnaast beschermt de app je tegen spambellers. Telemarketeers en oplichters worden gemarkeerd met een duidelijk rood scherm, zodat je gewaarschuwd bent voor je opneemt. Dan kun je ze beter een voicemail laten inspreken, mocht het toch belangrijk zijn.

Over voicemail gesproken: de Telefoon-app maakt voicemails op een unieke manier visueel. Helaas werkt deze functie op dit moment alleen nog maar met enkele providers, waarvan er nog geen enkele in Nederland. Hopelijk wordt er steeds meer ondersteuning toegevoegd, want met visuele voicemail bespeel je de audio van achtergelaten berichten gewoon in de app.

google telefoon beschikbaar

Ook is het fijn dat je gewoon contacten en locaties kunt zoeken binnen de app zelf. Bijvoorbeeld als je het telefoonnummer van een bedrijf zoekt, hoef je hiervoor niet naar de Google-app of Google Maps, maar gebruik je gewoon de zoekfunctie in de Telefoon-app zelf.

Veiliger

Googles applicatie is daarnaast veiliger. Bel je bijvoorbeeld het noodnummer, dan laat de app je locatie zien. Word je vervolgens gevraagd waar je bent, dan vind je die informatie direct op je scherm inclusief coördinaten.

De Telefoon-app is al met al een uitstekend voorbeeld van hoe Googles technologie ons leven prettiger kan maken. Onze telefoonervaring wordt met de app niet alleen beter, maar ook veiliger. Waarom deze dienst beperkt houden tot een handjevol smartphones? Door dit op alle Android-toestellen beschikbaar te maken, maakt Google Android als platform sterker.

google telefoon beschikbaar

Het is wel goed mogelijk dat niet enkel Google zelf hier wat aan moet doen, maar ook de fabrikanten die graag willen dat je hun eigen app gebruikt om te bellen. Fabrikanten leggen hun skin over Android en sommige van deze ‘laagjes’ breken de Telefoon-app nu als deze via een onofficiële route wordt geïnstalleerd.

Nieuwe functie getest die we nu willen

Alsof de Telefoon-app van Google al niet prettig genoeg is, wordt er ook een toffe nieuwe functie getest. Dit zie je in onderstaande video. Je telefoongesprek hoeft niet meer je hele scherm in beslag te nemen, want is als bubbel op je scherm te zetten. Hierdoor kun je ondertussen je smartphone blijven gebruiken, terwijl je toch controle houdt over het telefoongesprek dat je voert.

Nu al de app op je telefoon zetten

Heb je een Nexus- of Pixel-smartphone, dan staat de app al automatisch op je toestel. Of je haalt de app uit de Play Store. Wil je niet wachten tot Google de app beschikbaar maakt voor andere toestellen, dan is de app dus ook via een onofficiële manier te downloaden. Bijvoorbeeld via deze link.

Toch raden we dit niet direct aan. Hoewel er mensen zijn die op deze manier de app zonder problemen gebruiken, kan het ook zijn dat sommige functies van Google Telefoon niet werken. Ook kan de app instabiel zijn op jouw smartphone. Er zijn echter ook mensen die de app op deze manier zonder problemen gebruiken. Daarom hopen we dat Google de app binnenkort gewoon beschikbaar stelt voor alle Android-smartphones.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu