De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google stopt met ondersteuning voor reis-app Trips

Dennis de Vries
4 juni 2019, 13:44
2 min leestijd
Google stopt met ondersteuning voor reis-app Trips

Google maakt een einde aan Google Trips voor Android. In de online handleiding staat dat het bedrijf ondersteuning voor de app in augustus stopzet. De webversie van de dienst blijft wel bestaan.

Lees verder na de advertentie.

Einde van Google Trips op Android

Google Trips is een handige app om je reis voor te bereiden en tijdens je vakantie te helpen met het plannen van activiteiten in de buurt. Nadat Google de webversie een flinke update gaf, stopt het nu met de support voor de officiële Android-app. Op 5 augustus 2019 houdt de ondersteuning voor Google Trips-app op, zo is te lezen op een supportpagina. Tot die tijd is de app gewoon te gebruiken.

Google trips app stopt

Google Trips is één van de betere reis-apps die beschikbaar is voor Android. Trips werd zo’n tweeënhalf jaar geleden gelanceerd en kreeg vorig jaar nog een grote update. De applicatie combineert persoonlijke informatie uit verschillende Google-diensten, en presenteert dit in een mooi reisschema. Zo wordt vlucht- en hotelinformatie uit Gmail gehaald en je exacte bestemmingen in Google Maps weergegeven.

Vakantie plannen kan nu op webversie

Twee maanden terug kreeg de webversie van Google Trips een grote update. Veel functies die al in de app zaten, zijn daarmee in elke internetbrowser te gebruiken. Alles wat je uitzoekt voor een aankomende vakantie, kun je overzichtelijk verzamelen op deze pagina. Google Trips vult dat aan met verdere informatie over je bestemming. Zo geeft het actuele weerinformatie, suggereert het activiteiten en raadt het artikelen aan over je bestemming.

Wat Googles plannen zijn met de Trips-app en of er een alternatief komt, is verder nog onbekend. Google heeft geen details bekendgemaakt of hun beslissing uitgelegd in een blogpost. Voorlopig is de app nog gewoon te downloaden en gebruiken. Trips is overigens niet de enige Google-app die handig is voor op vakantie. In onze uitgebreide Google-vakantiegids tippen we meer apps van het bedrijf die mee kunnen op reis.

Meer nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's