‘Google TV krijgt meer apps en snellere chips’

Redactie
2 mei 2011, 12:41
1 min leestijd
‘Google TV krijgt meer apps en snellere chips’
google tv huiskamer

Google TV is sinds de lancering nog geen succes geworden. Tijdens de grote CES-beurs is januari dwong Google de fabrikanten zelfs om de nieuwste ontwikkelingen nog maar even niet te tonen. Inmiddels zijn we vier maanden verder en zitten de gebruikers te popelen om een update. Dat blijkt uit de geruchten die zich de afgelopen dagen verspreiden. Er zou sprake zijn van snellere (dualcore?) chipsets in apparaten zoals de Logitech Revue. Ook zal de gebruikersinterface eenvoudiger worden. Google zoekt voor Google TV een expert op het gebied van ‘user experience’, die moet gaan zorgen voor een intuïtievere gebruikerservaring. Een derde gerucht is dat je toegang krijg tot de Android Market, zodat je apps kunt installeren.

Dat laatste heeft te maken met de volgende versie van Android (Ice Cream), waarbij apps geschikt zullen worden voor smartphones, tablets en andere apparaten, zoals tv’s. Voor ontwikkelaars levert dit minder hoofdbrekens op: ze kunnen één app maken, die op meerdere apparaten en toestellen draait.

Lees verder na de advertentie.

Drie verbeteringen kunnen we dus verwachten:

  • Betere performance dankzij snellere chips
  • Betere gebruikerservaring dankzij een intuïtievere interface
  • Toegang tot de Android Market en apps

Vorig jaar liet Google op Google I/O zien dat er slimme applicaties voor de tv komen, maar die belofte is nog niet ingelost. Een ander punt is dat Google TV momenteel alleen in de VS verkrijgbaar is en dat er nog geen tekenen zijn dat de producten binnenkort in de Europese winkels liggen.

Zoals met veel geruchten rond Android geldt: op Google I/O zullen we hopelijk meer ervaren. Google I/O vindt volgende week plaats, op 10 en 11 mei. Het programma van Google I/O is al uitgelekt, maar wat er in de keynotes verteld zal worden blijft nog even een verrassing.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu