Google’s antwoord op Siri heet Majel en wordt binnenkort uitgerold
Redactie

Google's antwoord op Siri heet Majel en wordt binnenkort uitgeroldEen van de belangrijkste nieuwe features van de iPhone 4S is Siri, de persoonlijke assistent die je bestuurt met je stem. Google heeft al enige tijd Voice Actions op haar Android-telefoons staan, maar deze feature gaat binnenkort een flinke update krijgen volgens Android and Me. Project Majel moet het mogelijk maken om op een natuurlijke manier met je telefoon te interacteren, vergelijkbaar met Siri. Nu is het alleen nog maar mogelijk om specifieke bevelen te geven aan je Android-telefoon zoals “stuur bericht” of “navigeer naar”. Aanvankelijk zou het de bedoeling zijn dat Majel voor het einde van het jaar wordt uitgerold, alleen is het niet waarschijnlijk dat deze deadline zal worden gehaald.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De naam Majel is afgeleid van de actrice Majel Barrett-Roddenberry die in bijna alle Star Trek seriesMajel Barrett-Roddenberry in Star Trek TOS heeft meegespeeld. Ze is het meest bekend van haar stem als de boordcomputer van het ruimteschip Enterprise in Star Trek The Next Generation. Eerder gaf Google’s Matias Duarte in een interview te kennen dat ze meer de ‘Star Trek kant’ opgaan als om spraakbesturing gaat. Siri is in deze vergelijking Star Wars waar robots op een humoristische manier met mensen interacteren (denk aan C-3PO), waarbij de Star Trek methode een stuk serieuzer is (Computer, Engage!). Het verschaft enige inzicht in de keuze voor de naam Majel.

De eerste versie van Majel zal gebruik maken van Google Zoeken voor het verwerken van zoekopdrachten. Geavanceerde stembesturing zal vermoedelijk volgen in een latere versie van Google Voice Actions. Als het einde van dit jaar niet wordt gehaald zal Majel in het eerste kwartaal van 2012 op de markt komen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.