De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Bevestigd: YouTube Originals-series straks gratis te kijken voor iedereen

Thomas Haenen
3 mei 2019, 11:54
2 min leestijd
Bevestigd: YouTube Originals-series straks gratis te kijken voor iedereen

YouTube Originals-series als What the Fit met Kevin Hart en Cobra Kai zijn straks gratis te kijken voor iedereen. Nu is een betaald YouTube Premium-abonnement daarvoor nog een vereiste.

Lees verder na de advertentie.

Gratis YouTube Originals kijken vanaf dit najaar

Vanaf dit najaar verdwijnt de betaalmuur voor YouTube Originals, zo kondigt de videodienst aan. Nieuwe en bestaande series zijn dan voor iedereen gratis beschikbaar. Wel worden de series onderbroken door advertenties, net als andere YouTube-video’s.

Hoewel er continu nieuwe betaalde videodiensten bij komen, gaat YouTube nu dus de andere kant op. Het bedrijf wil daarmee een zo groot mogelijk publiek bereiken. “Dit geeft adverteerders meer kansen om een groot publiek te bereiken, en op één lijn te zitten met Hollywood-steren en bekende YouTubers,” aldus Robert Kyncl, YouTube’s chief business officer.

Alle nieuwe series die de komende maanden verschijnen, zullen direct gratis beschikbaar zijn. Bestaande series, zoals de eerste twee seizoenen van Cobra Kai, blijven echter nog iets langer achter de betaalmuur. Wanneer deze precies beschikbaar zijn voor iedereen is nog onbekend, maar in sommige gevallen kan het nog tot volgend jaar duren voor je de serie onbetaald kan kijken.

→ Dit zijn de 3 beste Netflix-alternatieven voor Android-gebruikers

YouTube Premium verdwijnt niet: dit zijn de voordelen

YouTube Premium is sinds september in Nederland beschikbaar. Bij de lancering waren de YouTube Originals nog één van de grote speerpunten van de videodiensten. Het bedrijf had samenwerkingen opgezet met bekende namen om eigen series, realityprogramma’s en films aan te bieden. Zo is er een serie gebaseerd op de Step Up-films, een comedy van de makers van Deadpool en andere programma’s met Will Smith, Ellen DeGeneres en Justin Bieber.

De nieuwe plannen betekenen overigens niet het einde van YouTube Premium. De betaalde versie van de videodienst blijft bestaan. Daarmee krijg je immers ook nog toegang tot een reclamevrije versie van de site en de optie om video’s te downloaden. Ook YouTube Music zit inbegrepen. Met deze muziekdienst kun je onbeperkt audio streamen, net zoals bij Spotify.

Het is onbekend of de abonnementsprijs van YouTube Premium gaat veranderen naar aanleiding van deze beslissing. Nu betaal je daarvoor nog 11,99 euro per maand. Dat is iets duurder dan andere abonnementsdiensten als Netflix, Videoland en Apple Music.

→ Lees ook onze YouTube Premium review: is videodienst het betalen waard?

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu