Deze HTC-toestellen krijgen de update naar Android Nougat

Erwin Vogelaar
30 juni 2016, 19:57
2 min leestijd
Deze HTC-toestellen krijgen de update naar Android Nougat

Google heeft eindelijk de echte naam van Android N onthuld: Android Nougat. HTC laat nu weten welke toestellen deze nieuwe zoetigheid gaan ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

HTC Android Nougat

HTC staat niet bepaald bekend als een fabrikant die snel is met Android-updates. Hoewel we nog niet weten of dit met Android Nougat, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem dat voorheen bekend stond als Android N, wel het geval is, weten we wel welke HTC-toestellen de Android Nougat-update krijgen. Het gaat enkel om de allernieuwste toestellen van HTC, namelijk de HTC 10, HTC One A9 en HTC One M9.

htc android nougat

De geruchten gaan nog steeds dat HTC verantwoordelijk gaat zijn voor de twee nieuwe Nexus-toestellen die later dit jaar uitkomen. Toch lijkt ook Huawei nog steeds een kanshebber voor de opvolger van de Nexus 6P. Mocht het inderdaad zo zijn dat HTC de Nexus-toestellen maakt, dan werkt het bedrijf nauw samen met Google en is het aannemelijk dat Android Nougat ook wat sneller naar bovengenoemde toestellen komt dan bij vorige Android-updates het geval was.

Naast bovengenoemde toestellen stelt HTC dat er eventueel nog extra toestellen de update krijgen, maar dat dit later dit jaar wordt aangekondigd als Google Android Nougat naar fabrikanten stuurt. Er is dus een kans dat je oudere HTC-toestel ook nog de nieuwste versie van Android krijgt.

Meer over Android Nougat

Google heeft eerder vandaag bekendgemaakt dat Android N nu verder gaat als Android Nougat. Met Android Nougat kun je onder andere twee apps tegelijk tonen met de nieuwe splitscreenmodes, zijn er automatische updates op de achtergrond, zijn er nieuwe notificaties om sneller berichten te sturen en is er een geheel vernieuwd instellingenmenu. Android Nougat is de afgelopen maanden al als Android N op veel toestellen beland, door een nieuwe manier van uitrollen.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu