HTC brengt officiële unlocktool uit voor de HTC Sensation
Redactie

HTC brengt officiële unlocktool uit voor de HTC SensationHTC heeft een programmaatje uitgebracht om de Europese HTC Sensation te unlocken . Met de unlocktool is het mogelijk de beveiliging van de bootloader van de Sensation af te halen zodat je hier bijvoorbeeld een andere rom op kunt installeren. HTC geeft wel duidelijk te kennen dat je je garantie kunt verliezen als je probeert de HTC Sensation te unlocken. Het bedrijf stelt dat ze na het unlocken niet meer verantwoordelijk is voor wat er allemaal met je telefoon gebeurt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Om de HTC Sensation te unlocken moet je er eerst voor zorgen dat je de Android SDK op je computer hebt geïnstalleerd. Met de SDK kun je de device identifier token opvragen. Deze ID geef je vervolgens in op de ontwikkelaarssite van HTC waarna je een mailtje ontvangt met daarin een unieke unlockkey. Met deze key is het mogelijk om de HTC Sensation officieel te unlocken. Je verliest echter wel wat functionaliteit. Zo kun je gekochte content beschermd met DRM niet meer openen na het unlocken en hoewel je nog wel firmware via de lucht kunt ontvangen is het niet aan te raden deze te installeren.

Unlocken HTC Sensation

Met het vrijgeven van de unlocktool maakt HTC haar belofte waar om haar telefoons weer gemakkelijker te kunnen laten benaderen door de gebruikers. Dit deed ze vroeger ook al, maar opeens besloot ze hierop terug te komen. Dit leidde tot veel commentaar, en nu heeft de fabrikant haar beslissing dus weer teruggedraaid.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.