De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

HTC gaat bootloaders unlocken met speciale webtool

Redactie
4 augustus 2011, 11:17
1 min leestijd
HTC gaat bootloaders unlocken met speciale webtool
HTC gaat bootloaders unlocken met speciale webtool

HTC maakte vorige maand bekend dat ze vanaf nu de bootloaders van haar telefoons gaat vrijgeven. De fabrikant komt nu met meer details over hoe ze dit in de praktijk gaat aanpakken. Hieruit blijkt dat nieuwe smartphones verkocht blijven worden met gelockte bootloaders, maar dat HTC een speciale webtool gaat aanbieden waarmee gebruikers zelf hun telefoon kunnen unlocken.

Om de webtool te gebruiken moet je je eerst een e-mailadres achterlaten bij HTC waarin je bevestigt dat je weet waar je mee bezig ben en dat je belooft geen klacht in te dienen als je telefoon niet meer werkt na het unlocken. Vervolgens hang je je telefoon aan een computer waarop de Android SDK draait. In de webtool geef je het ID van je toestel (dat je krijgt via de mail van HTC) in en dan begint de telefoon zich te unlocken.

Lees verder na de advertentie.

Deze maand nog zal de HTC Sensation een software-update krijgen waarna de telefoon met de webtool te unlocken zal zijn. Daarna kunnen gebruikers een alternatieve rom installeren als ze dit willen. Ook de HTC Evo 3D, die in de Verenigde Staten al te koop is, krijgt een soortgelijke update.

Bron: HTC Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Sensation
HTC Sensation

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu