De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HTC introduceert verbeterde vr-bril Vive Pre, release in april

Gijs Ettes
5 januari 2016, 16:53
2 min leestijd
HTC introduceert verbeterde vr-bril Vive Pre, release in april

HTC heeft vandaag de Vive Pre uit de doeken gedaan, een verbeterde versie van de vr-bril die het bedrijf vorig jaar aankondigde. De nieuwe bril heeft een camera aan de voorkant en betere displays.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de HTC Vive Pre

Verder is de HTC Vive Pre, die wordt ontwikkeld in samenwerking met gamebedrijf Valve, een stuk compacter en voorzien van een stabielere hoofdband voor meer draagcomfort. Dankzij verwisselbare schuimrubberen inzetstukken is de pasvorm aan te passen, zodat de vr-bril op ieder formaat hoofd past en ook te gebruiken is voor mensen die een bril dragen. Net als zijn voorganger werkt de Vive Pre met sensoren die je in de hoeken van een kamer hangt en waardoor je dus ook in de virtuele wereld kunt rondlopen.

https://www.youtube.com/watch?v=5yE-aY5E8Ns

De frontcamera zorgt daarbij dat je zowel binnen als buiten de virtuele wereld zaken kunt doen, en ook zaken uit de echte wereld als het ware kunt importeren. Als voorbeeld geeft HTC dat je kunt gaan zitten, je drankje vinden of conversaties kunt voeren, zonder dat je de vr-bril hoeft af te zetten. Daarnaast zijn de controllers verbeterd en voorzien van zachte randen, een betere balans, nieuwe knoppen met reliëf en comfortabelere handgrepen. De controllers, die eenmaal opgeladen vier uur zijn te gebruiken, kunnen haptische feedback geven op basis van zaken die in de virtuele wereld gebeuren.

De release van de HTC Vive Pre staat gepland voor april. Hoeveel de vr-bril gaat kosten, is nog niet bekend.

HTC over de Vive Pre

“Toen we tien maanden geleden de HTC Vive aankondigden, hadden we de ambitieuze doelstelling om de manier waarop mensen omgaan met technologie en de wereld rondom hen fundamenteel en voor altijd te veranderen“, zegt Cher Wang, voorzitter en CEO van HTC. “Sindsdien is de Vive uitzonderlijk positief onthaald door media, consumenten, experts uit de industrie en honderden partners en merken waarmee we de meest inspirerende en dynamische VR content uitwerken. Vandaag staan we aan het begin van een volledig nieuw tijdperk. HTC Vive Pre schept een wereld waarin de enige limiet die van de menselijke verbeelding is.“

Het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu